Zonguldak il Müftü Vekili Tahir Erçin 15 Temmuz şehitlerimiz için Cuma günü Uzun Mehmet Camii'nde ve Cumartesi gününde tüm camilerde mevlüt okutulacağını söylediMüftülük olarak tüm hazırlıkları tanımadıklarını ifade eden Müftü vekili Tahir Erçin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Öncelikle ben 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazan aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Mevlam onların ruhlarını şad, mekanlarını, makamlarını cennet eylesin. Tabii bu tür ülkemizi birliğine, beraberliğine kasteden düşmanlarımıza da yüce Mevla'm bir daha fırsat vermesin. Ama şu bizi son derece memnun ediyor, sevindiriyor ki böylesi kalkışmalar, böylesi isyanlar karşısında bizim vatandaşımız cesaretini, vatandaşımız vatanına, milletine olan bağlılığını o kadar güzel gösterdi ve göstermeye de devam ediyor ki yani burada en değerlisi olan canından vazgeçerek bizler o gecede tankların, tüfeklerin önünde durarak vatanın bölünmez bütünlüğüne olan  bağlılığımızı bir kez daha gösterdik. Mevlam bu tür ı sıkıntılarla ülkemizi, milletimizi bir daha baş başa bırakmasın. Ve Mevlam bu tür asilere, isyankarlara, bu tür terör örgütlerine Mevlam bir daha fırsat vermesin diliyorum. Bizler aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anmak üzere birtakım programlar tabii Diyanet İşleri Başkanlığımız nezdinde ve  Valiliğimiz nezdinde ilimizde tertip edilecek. Öncelikle yarın Uzun Mehmet Camimizde aziz şehitlerimizi anmak üzere saat 12'.00'de mevlidi şerif okuyacağız. Tüm halkımızı davet ediyoruz bu mevlide. Hep birlikte inşallah dualar edeceğiz. Ve yine Cuma günü akşamında programlar, farklı programlar tertip edilecek. Cumartesi günü ülke genelindeki bütün camilerimize ve tabii ki Zonguldak ve bütün camilerimizde öğle namazı öncesinde saat 12.00'de yine aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen mevlidi şerifleri okuyacağız, dualar edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı bu programlara bekliyoruz. İnşallah camilerimizde düzenlenecek olan bu programlara ve yine Cumartesi akşamında demokrasi nöbetimiz olacak bütün personellerimiz de orada hazır bulunacak Saatler 00.13'ü gösterdiğinde bütün camilerimizden aynı anda selalarımızı inşallah okuyacağız. Milletimizin birliği için, beraberliği için en gür sesle bu selaları tekrar okuyacağız ki bir daha bu tür kötü emellerine kötü emellerine ulaşamasınlar. En aziz bildiğimiz, en değerli bildiğimiz hususlarda milletimizi kandırmaya çalışanlar bir daha cesaret edemesinler istiyoruz inşallah.Pazar günü sabah vaktine kadar  demokrasi nöbetinde olacağız. O günün inşallah pazar günü sabah namazında da sabah namazı buluşmamız olacak. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile bir Zonguldak Müftülüğü olarak Uzun Mehmet Camimizde sabah namazı buluşması olacak. Orada Kur'an-ı Kerim'i tilavet edeceğiz. Orada da dualar edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı bu buluşmaya da davet ediyoruz. Bu ve benzeri birçok daha etkinlik olacak. Ben bütün vatandaşlarımızı yapılacak olan gerek camilerde, gerek demokrasi gerek konferanslar şeklinde düzenlenecek olan bütün programları bütün vatandaşlarımızın katılımını canı gönülden diliyorum

Çiller parti kuruyor, Zonguldak’ta da... Çiller parti kuruyor, Zonguldak’ta da...

Bizler de kurum olarak Zonguldak Müftülüğü olarak bütün personellerimizle gerekli hazırlıklarımızı camilerimizde ve Kuran kurslarımızda yaptık. Şunu da ilave etmek isterim. Bizler başkanlığımızın hazırlamış olduğu din istismarı Terörle mücadelede sahih dini bilginin önemi konularında bizler gençlik merkezimizde programlar yapacağız. Şu anda Kuran kurslarımızda, yaz Kuran kurslarımıza başladık ve devam ediyoruz. Kur'an kursumuza devam eden bütün öğrencilerimize din istismarı nedir? Bu örgütler, bu dinimizi kötü emellerine alet etmek için Nasıl kullanıyorlar? Bu konularda öğrencilerimizi ve gençlerimizi duyarlı hale getirmeye çalışacağız. Temennim odur ki Mevlam bu tür acılarla, bu tür isyan ve isyankar düşünceli insanlarla milletimizi, memleketimizi bir daha karşı karşıya bırakması. Aziz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Onların ailelerine mevlam sabır versin. Bu tür kalkışmalar karşısında da milletimizin bütün vatandaşlarımızın direncini 15 Temmuz'da gösterdik. İnşallah böyle bir şey tekrar olmasın ama olduğunda da en güçlü şekilde tekrar aynı karşılığın verileceğini ben canı gönülden inanıyorum"