Uygulama insanların canını hiçe sayıyor! Uygulama insanların canını hiçe sayıyor!

Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruda, Süleyman Demirel Üniversitesi hemşire, biyolog, fizyoterapist, sağlık teknikeri (laboratuvar), teknisyen(elektrik, iklimlendirme), röntgen teknisyeni, sağlık teknikeri(tıbbi sekreter), destek personeli(temizlik personeli) ünvanlarında sözleşmeli personel alınacağı aktarıldı.Başvurular 24 Kasım 2023 tarihine kadar sürecek. Adayların belirtilen başvuruları şartlarını sağlaması gerekmektedir.

ALIM ŞARTLARI

-  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

-  Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

-  Adayın başvurduğu pozisyon niteliğine göre 2022 KPSS (B) grubu sınavına girm olmak.

-  Çeşitli Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu görevinden çıkarılmamış olmak.

-  Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

-  Tercih edilecek pozisyonun için belirlenen özel şartları taşıyor olmak.

-  İlgili birimin yönetimi tarafından belirlenecek saatlerde, yapılacak görev gereği mesai saatleri dışında, hafta sonlarında ve vardiyalı çalışmaya herhangi bir engeli olmamak.

- Başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince başvuramazlar. Bu hükme aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacaktır. (Sözleşme imzalama aşamasında ilgili belgenin ibrazı istenecektir.)

KONTENJAN

süleyman demirel üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) personel alımı başvuruları için yayımlanan duyuruda, “10 Kasım-24 Kasım 2023 tarihleri arasında Üniversitemizin İnsan Kaynakları Başvuru Sistemi’nden (https://ikbasvuru.sdu.edu.tr ) online olarak yapılacaktır. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar öncelikle başvuru sistemine kayıt olduktan sonra “Sözleşmeli Personel Alımı İlanı” için başvuru işlemlerini başlatacaktır. Adaylar başvuru sisteminin öncelikle kişisel bölümünde istenen verileri (öğrenim belgesi, transkript, deneyim, sınav, askerlik, sabıka, mahkumiyet, iletişim bilgileri vb.) çekip/yükledikten sonra “işlemler”-“başvuru sürecindekiler” bölümünden başvuru yapmak istediği pozisyonu seçtikten sonra “Başvuru Yap” butonuna tıkladığında çevrimiçi (online) başvurularını tamamlamış olacaklardır.” ifadeleri yer aldı.