Tahıl Koridoru Anlaşması'na alternatif rota arayışları sürerken, Rus lider Putin'e, işgal altındaki Herson'la Zonguldak arasında tahıl taşımak için feribot hattı kurulması teklifi üzerine "Riskli" açıklama geldi. 

Ukrayna'ya Türkiye'de en yakın liman olarak dikkat çekip ticaret yapılan Ukrayna -Zonguldak, bu sefer ise tüm dünyayı ilgilendiren tahıl korudoru için gündemde.

Haber7 sitesinin haberine göre Tahıl Koridoru Anlaşması'na alternatif rota olarak Zonguldak - Herson(Rusya tarafından işgal altındaki Ukrayna kenti) arasında tahıl taşımak için feribot hattı oluşturulması gündemdeki yerini koruyor. 

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası topraklarına ilhak ettiği Herson'un Valisi Vladimir Saldo, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşüp kabul etmesiyle gündeme gelen Zonguldak-Herson hattı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onay verip vermeyeceği merak ediliyordu. 

Kütüphane var, kitap yok! Kütüphane var, kitap yok!

Tahıl koridorunda Zonguldak'a Risk şerri mi

ZONGULDAK ÖNERİSİNE "RİSK" ŞERRİ Mİ?

Zonguldak-Herson hattının tahıl koridoru için kullanılması gündemdeyken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan "Rikler barındırdığı" yönündeki açıklaması geldi. 

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Tahıl Koridoru açıklaması: "Sürecin yeniden başlamasını istiyoruz"
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kiev ziyareti kapsamında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştü. Fidan, basın toplantısında Karadeniz Tahıl Koridoru ile ilgili "Tahıl ihracatı için alternatif yollar arandığını biliyoruz. Bu yolların riskler barındırdığını görüyoruz. Karadeniz Tahıl Girişimi sürecinin yeniden başlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Zonguldak-Herson hattı özelinde mi bu açıklamayı yapıp yapmadığı bilinmiyor.