Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Bilim Ödülleri Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Törende, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, "TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı" ve "100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü"ne layık görüldü. İşte detaylar:

Çift Ödül: Prof. Dr. Ramazan Yılmaz Onurlandırıldı!

Törende, Prof. Dr. Ramazan Yılmaz'a "TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı" ve "100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü" Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdim edildi. Yılmaz, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında yaptığı çalışmalarla TÜBA-GEBİP Ödülü'ne layık görüldü.

Dünya Sıralamasında Başarı: Stanford Listesinde BARÜ'den 11 İsim!

Prof. Dr. Yılmaz, Stanford Üniversitesi tarafından her yıl açıklanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde BARÜ'den yer alan 11 isimden biri oldu. Sosyal Bilimler kategorisinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanındaki çalışmalarıyla büyük etki yaratmayı başardı.

Maden faciası davasında şok karar! Maden faciası davasında şok karar!

BARÜ'den Geleceğe Değer Katma Hedefi: Rektör Uzun'dan Tebrik!

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof. Dr. Yılmaz'ın başarılarını tebrik ederek, "Bartın Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarımız ve nitelikli yayınlarımızla geleceğimize değer katma noktasında büyük gayret gösteriyoruz. 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla bilim ekosistemini canlı tutarak geleceğe değer katmayı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu

​​​​​​​Teşekkürler ve İfade: Rektör Uzun'un Açıklamaları!

Rektör Uzun, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a teşekkür etti. Ayrıca, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a da katkıları için teşekkür etti.

Yerel Destek ve Katkı: Bartın Valiliği ve Milletvekili Aldatmaz'a Şükran!

Şehirle bir bütün olarak hareket ettiklerini belirten Rektör Uzun, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ve Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz'a teşekkür etti. Ayrıca, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine de teşekkürlerini iletti.

Bu prestijli ödüller, BARÜ'nün bilimsel çalışmalar ve nitelikli yayınlarla Türkiye'nin bilim ekosistemine değer katma hedefine önemli bir katkı sağlamıştır.