Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik doğalgaz desteğini artırarak yeni bir düzenleme açıkladı. Buna göre, yapılan açıklamaya göre, destek miktarı 112 ila 312 lira arasından 188 ila 438 liraya çıkarıldı. Bu düzenleme ile yıllık destek tutarı bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında değişecek şekilde belirlendi.

Ailelere sağlanacak doğalgaz desteği, özellikle kış aylarında 8 ay boyunca devam edecek. Bu süreçte ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak ödemeler, kış dönemine denk gelecek şekilde gerçekleştirilecek.

Başvuruların E-devlet üzerinden yapılabileceği belirtiliyor. Başvurular için T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasından başvuru gerçekleştirilebilecek.

Başvuru sonucu hak sahibi olan kişiler, doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödemelerini PTT kartlarına alabilecekler. Programdan faydalanabilmek için başvuru sahiplerinin Türk vatandaşı olmaları, başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden yapmaları, ikamet adreslerinde doğal gaz aboneliğinin bulunması gibi şartlar aranacak.

Bakan açıkladı... Karabük, Zonguldak ve Bartın pilot iller oluyor! Bakan açıkladı... Karabük, Zonguldak ve Bartın pilot iller oluyor!

Doğalgaz Tüketim Desteği programının temel amacı, kış aylarında doğalgaz giderlerinde zorlanan ihtiyaç sahibi ailelere mali destek sağlamak. Bu yeni düzenleme ile daha fazla aileye ulaşılması ve ekonomik sıkıntı yaşayan bireylere kolaylık sağlanması hedefleniyor.