Soğuk havanın etkisiyle oluşan kırağın, gizli buzlanmaya yol açtığı belirtiliyor. Gizli buzlanma ve kırağı sebebiyle Zonguldak-İstanbul, Zonguldak-Ankara yolu üzerinde seyir eden sürücülere dikkatli olmaları yönünde uayrılar yapılıyor. Şehirler arası yoldaki gizli buzlanma sürücler için tehlike oluşturuyor. 

Bartın-Karabük yolu Yenihan mevkiinde meydana gelen kırağı nedeniyle sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapılıyor. Bu bölgede etkili olan kırağın, sürücüler için zorlu anlara neden olduğu ifade ediliyor.

"Baraj Bölgesi" olarak bilinen, içerisinde iki tünel bulunan bölgede meydana gelen kırağın gizli buzlanmaya neden olduğu vurgulanıyor.

Lavuar Alanında çalışmalar durdu mu? İşte yanıtı Lavuar Alanında çalışmalar durdu mu? İşte yanıtı

 GİZLİ BUZLANMAYA KARŞI DİKKATLİ OLUN!

Karayolları ekipleri, sürücülerin bu bölgelerde özellikle dikkatli olmaları gerektiğini belirterek gizli buzlanmaya karşı uyarılarda bulundu.

GİZLİ BUZLANMA NEDİR?

Gizli buzlanma, sürücüler için beklenmedik bir tehlike oluşturan bir durumdur. Özellikle güneş ışınlarının yetersiz olduğu veya hiç olmadığı bölgelerde sıkça görülür. Araç lastiklerinin yol yüzeyine temas ettiği noktanın ısısı olarak bilinen kırağın oluşması, gizli buzlanmanın meydana gelmesine sebep olur. Bu durum, sürücülerin dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını gerektirir.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri