Ziraat Bankası Kilimli Şubesi İddiaları Üzerine Emeklilerden Gelen Şikayetlere Yanıt Vermeli

Sahilde sessizlik! Sahilde sessizlik!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bulunan Ziraat Bankası şubesinin, yasal olmadığı iddia edilen bir gerekçeyle emekli vatandaşların maaşlarına el koymaya başladığı iddia ediliyor. Bazı emekliler, aldıkları bilgiler doğrultusunda bu durumu tecrübeli hukukçulardan öğrendiklerini ifade ediyorlar. Hukukçular, emekli maaşlarından nafakanın dışında herhangi bir ücret kesintisinin yapılamayacağını belirtiyorlar.

Şikayetlerini paylaşan emeklilerden biri, 2016 yılında çocuğunun üniversite masraflarını karşılamak amacıyla Ziraat Bankası Kilimli Şubesi'nden kredi aldığını, bu kredinin taksitlerinin emekli maaşından kesildiğini ancak bir süre sonra aynı şubeden bir ek kredi daha aldığını ve her iki kredinin taksitlerinin ayrı ayrı kesildiğini ifade etti. Geçen ayın 17'sinde maaşını çekmeye çalıştığında maaşına el konulduğunu belirten emekli, banka yetkilisinin kendisine "ikramiyeyi almışsın, kredi taksitlerini ödememişsin" şeklinde bir açıklama yaptığını dile getirdi.

Emekli, bu durumu yaşadığı süreç içinde kalp rahatsızlıkları yaşadığını ve maddi sıkıntılarla uğraşmak zorunda kaldığını ifade ederek, Ziraat Bankası Kilimli Şubesi'nin işlemlerini denetleyen kurumların dosyasını incelemesini ve sorununa çözüm bulunmasını talep etti.

Bu iddialar üzerine Ziraat Bankası Kilimli Şubesi'nin yaşananları açıklığa kavuşturması ve emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkili makamların konuya müdahale etmesi bekleniyor.

ÖZEL HABER