İmza Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman Sav, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nu ziyaret ederek Zonguldak, Bartın, Karabük başta olmak üzere Karadeniz ve Orta Anadolu'yu ilgilendiren projeyle ilgili bilgilendirmede bulundu. 

2022 yılının başında girişimde bulunan ve Karadeniz, Orta Anadolu ve yurtdışında ticaret yapan firmaları ilgilendiren projenin aşamalarının ve son durumu konusunda bilgi veren Osman Sav, desteklerinden dolayı Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na teşekkür etti.

BÖLGEYE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

Projenin bölgeye sağlayacağı katma değerin önemine değinen Osman Sav, istihdamın yanı sıra ihracat yapan ve yapmak isteyen Karadeniz ve Orta Anadolu'daki firmalar için çok büyük kolaylık olacağını ifade etti.

Zonguldak oraya akın etti: Yoğun ilgi gördü! Zonguldak oraya akın etti: Yoğun ilgi gördü!

GURBETÇİLERE MÜJDE

Sav, ayrıca Almanya'da yaşıyan Zonguldak, Bartın Karabük başta olmak üzere bölge insanının uçak bilet fiyatlarının ucuzlamasına vesile olacağını vurguladı. 

Resim

DAHA RANTABL DEĞERLENDİRİLECEK

İstanbul Anadolu yakasından Zonguldak üzerinden Trabzon'a iç hat seferlerinin başlamasıyla ilgili daha önce yapılan girişimlerden bahseden Osman Sav, hem bölge insanının faydalanması hem de Zonguldak, Bartın, Karabük diğer taraftan da Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Artvin karşılıklı turizmin gelişmesi açısından önemine vurgu yaptı. Öte yandan havalimanının potansiyelinin daha rantabl değerlendirileceğine değinen Sav, Zonguldak Platformu döneminde hazırladıkları raporu güncelleyerek vermek istediğini ifade etti. 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Vali Hacıbektaşoğlu hem havaalimanının yanına yapılacak proje için hem de İstanbul Anadolu yakasından Zonguldak üzerinden Trabzon'a iç hat seferlerinin başlatılmasının bölgeye büyük katma değer katacağını ifade ederek üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Editör: İrem Karagöz