Türkiye'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden SunExpress, 2023 yılında %21'lik bir gelir artışı elde ederek 1,8 milyar euro gelir elde ettiğini duyurdu. Hava yolu, %85 gibi yüksek bir doluluk oranıyla dikkat çekti. SunExpress, 2024 yaz sezonunda ise tarihinin en geniş uçuş ağına ulaşmak için 28 yeni rota ekleyerek atağa kalkıyor.

SunExpress CEO'su Max Kownatzki, Türkiye'nin seyahat severlerin gözdesi olduğunu belirterek, geçen yılki yüksek talebin bu yılki rezervasyonlara da yansıdığını dile getirdi. SunExpress'in, Türkiye'ye direkt seferlerini genişleterek Türkiye turizmine katkı sağladığını vurgulayan Kownatzki, Türkiye'nin turizm elçisi olarak rol aldıklarını ifade etti.

SunExpress'in 2024 yaz programı kapsamında eklenen 28 yeni rota ile koltuk kapasitesini %19 artıracağı belirtildi. Hava yolu, toplamda 35 ülkede 200'den fazla noktaya tarifeli seferler sunuyor. SunExpress'in Türk Rivierası'na eklenen 18 yeni rota ile Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından 67 noktaya uçuş sağlandı.

Ayrıca, Anadolu-Avrupa uçuş ağına eklenen 10 yeni uluslararası rota ile Anadolu'nun 15 kentinden Avrupa'da 18 ve Orta Doğu'da 3 noktaya direkt uçuş hizmeti sunulacak.

SunExpress'in büyüme stratejisi doğrultusunda 2025 yılı sonuna kadar yaklaşık 1300 kişiyi istihdam etmeyi planladığı ifade edildi. Hali hazırda 77 adet Boeing 737 uçağı ile hizmet veren SunExpress, filosundaki uçak sayısını 2035 yılına kadar 166'ya çıkarmayı hedefliyor.

TTK’dan araçlarını takip ihalesi... TTK’dan araçlarını takip ihalesi...

SunExpress'in Almanya'dan Türkiye'ye seyahat eden ziyaretçilerin %50'sinden fazlasını taşıdığı belirtilirken, bu rakamın Türkiye turizmi için önemli bir katkı olduğu vurgulandı.

SunExpress CEO'su Max Kownatzki, şirketin rekabetçi konumunu sürdürdüğünü ve büyüme stratejisinin Türkiye turizmine olan bağlılığının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri