Memur, memur emeklileri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSK) ile Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren bu veriler, Zonguldaklı emekliler arasında büyük bir beklenti yaratmış durumda.

TÜİK Verileri Üzerinden Zam Oranları Değerlendirildi

TÜİK'in açıkladığı Şubat ayı enflasyon verileri, aylık bazda yüzde 4,53 artış ve yıllık enflasyonun yüzde 67,07 olarak gerçekleştiğini gösterdi. Bu veriler, emekli ve memurların zam oranlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynuyor. Zonguldak'ta yaşayan emekliler, bu verilere odaklanarak maaşlarındaki olası değişiklikleri takip ediyor.

Karabük Üniversitesin’de verem şoku! Karabük Üniversitesin’de verem şoku!

SGK Uzmanı Erdursun'dan Açıklamalar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, verilere dayanarak yaptığı açıklamalarda, Şubat ayı sonu itibarıyla toplam enflasyon oranının yüzde 11,54 olduğunu belirtti. Erdursun, "Bu oranlara 4 aylık enflasyon sonuçları eklenecek! Başka bir ifadeyle TÜİK’e göre ücretlerde ve emekli aylıklarında iki aylık kayıp yüzde 11,54 oldu" dedi. Bu durum, emekli ve memur maaşlarında olası bir düzenleme ihtimalini gündeme getiriyor.

Beklentiler ve Gelişmeler Neler?

Yapılacak zam oranları, Zonguldak'ta çalışanlar ve emekliler arasında büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda. Hem emekliler hem de çalışanlar, maaşlarına yapılacak düzenlemelerle ilgili olarak gelecek dönemdeki beklentilerini ve sorularını dile getiriyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalar, Zonguldaklı emeklilerin ve çalışanların maaşlarına dair belirsizliği giderecek önemli bir döneme işaret ediyor.

Ersin Turan 

Zonguldak Haberleri