Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Ahatlı köyünde geçen yıl 3 Nisan günü meydana gelen şok edici cinayetle ilgili olarak, Yaşar Esen'i bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Mustafa K. ve ona yardım eden 2 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebiyle dava açıldı. Cinayet, Neriman K.'nın eşi Mustafa K.'ya boşanma davası açması ve sevgilisi Yaşar Esen ile birlikte yaşamasıyla tetiklenmişti.

Zonguldak ve Kastamonu dahil 7 ilde Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ katkılarıyla turne... Zonguldak ve Kastamonu dahil 7 ilde Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ katkılarıyla turne...

EV BASKINI VE KANLI SALDIRI

Boşanma davası sonrasında Neriman K.'nın sevgilisi olduğu iddia edilen Yaşar Esen ile birlikte yaşadığını öğrenen Mustafa K., yanına üç kişiyi alarak Ahatlı köyündeki evi bastı. Evdeki olaylar büyük bir dehşetle karşılandı. Mustafa K., camdan girip Yaşar Esen'i 8 yerinden bıçakladı. Esen'in kanlar içerisinde kalmasının ardından şüpheliler olay yerinden kaçtı.

Zonguldak'ta Şok Edici Cinayet! Çaycuma (2)

ŞÜPHELİLER YAKALANDI!

Jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanan Mustafa K., Umut K., Soner K. ve Umut Ç. tutuklandı. İfadelerinde suçlamaları reddeden Mustafa K., olayı inkâr ederek suçu çocuklarına atfetti. Ancak iddianamede, Mustafa K.'nın üzerindeki pantolonunda Yaşar Esen'e ait DNA'ya rastlanması önemli bir delil olarak sunuldu. Diğer tutuklu sanıklar Umut K. ve Umut Ç. ise olaya karıştıklarını itiraf ettiler.

 "BEN YAŞAR'I BIÇAKLADIM, SUÇU SİZ ÜSTLENİN"

Olaydan sonra ifadesine başvurulan Neriman K., yaşananları şu şekilde anlattı: "Mustafa o sırada camı kırdı içeri girdi, çocuklar da kapıdan içeri girdi. Mustafa çocukların hepsinin eline bıçak vermiş. Yaşar da o esnada yatak odasından bıçağını almaya gitmişti. Yaşar’ın üstüne çullandılar. Sopayla dövüyorlardı. Çıkan arbedede Yaşar göğsüne aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kaldı."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa K., Umut Ç. ve Umut K. hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianame, suçun işlenmesine dair şüphelilerin eylem ve fikir birliği içinde hareket ettiklerini vurgulayarak detaylı bir şekilde olayın seyrini ortaya koydu.

ŞÜPHELİLER HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Tutuklu sanıkların, "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla hakim karşısına çıkmaları beklenirken, olayın ortaya çıkan itiraflar ve delillerle aydınlatılması için mahkeme süreci yakından takip edilecek. Aile içi çatışmanın bu trajik sonu, Zonguldak'ta büyük yankı uyandırmış durumda.

İHA

ZONGULDAK HABERLERİ