Zonguldakspor 1974 yılında o zamanki adıyla 1. lige çıktığında 14 sene ligin tozunu atmış ve başarılı sonuçlarla yurt genelinde olduğu gibi yurt dışında da adını duyurmuştu. O dönemde maden işçilerinden kesilen paralarla ekonomik anlamda hiçbir sıkıntı yaşanmamış ve en pahalı futbolcuları dahi tranfer yapabiliyordu.

Chp ilçe başkanı belli oldu! Chp ilçe başkanı belli oldu!

Bu hatırlatmadan sonra, ne zamanki işçilerden para kesilme dönemi bitti, musluklar akmaz oldu Zonguldakspor'da da ekonomik sıkıntılar başladı ve takım tepetaklak aşağı gitmeye başlayarak dibi boyladı ve amatör kümeye kadar düştü.

Yılların başarılı madenci takımı yıllar içerisinde bocaladıktan sonra bir şekilde Süleyman Caner başkanlığında Demir'lerin de katkısıyla amatör kümeden Play-Off finallerine ve oradan da büyük Zonguldakspor taraftarlarının tribünlere sığmamasıyla önce 3. lige ve daha sonra da şimdiki mücadele ettiği 2. lige çıkma başarısı gösterdi.

Yıllardır sıkıntılar içerisinde para kaynağı olmamasının ezikliğini sürekli yaşayan büyük zonguldakspor kulübünün maçlarına şehrin yöneticileri de gelmez olmuştu. Özellikle en üst kademe şehrin en yetkili ismi Valiler de gelmez olunca başarı beklemek de hayalden öte geçmedi.

Bu sene çok önemli bir detay gerçekleşti ve Zonguldak'ın yeni Valisi Mustafa Tutulmaz Devrek'te oynanan Niğde maçına gelerek bu olumsuz tabloyu yıktı ve ayağı da uğurlu gelerek Zonguldakspor rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bundan sonraki maçlarda da aynı desteğin devamını sürdürmesi bekleniyor. Sayın Vali ile birlikte diğer yetkili isimler Emniyet Müdürü ve Garnizon Komutanı gibi moral verici isimlerin de gelmesi futbolcuları da büyük oranda moral depoladı. Her ne kadar pandemi münasebetiyle seyirci olmasa da bu büyük üst kademe desteği takımın ateşlenmesine etki yaptığı görüldü. Ne demeli ayağınıza sağlık. Bu desteğin devamı olduğu sürece Zonguldakspor el birliğiyle çok daha güzel yerlere gelecektir diye düşünüyoruz.

Haber-Yorum: Mustafa Emen