Türkiye'nin çocuk işçiliğiyle mücadelede "rehber ülke" olarak seçildiğini belirten Işıkhan, bu alandaki temel hedeflerinin çocuk işçiliğini tamamen sona erdirmek olduğunu ifade etti.

20240905Aw281543 5

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele İçin Eğitim Vurgusu

Düzce’deki ziyaretine Cumayeri Reyhan Turan İlkokulu’nu ziyaret ederek başlayan Bakan Işıkhan, burada mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim aldığı sınıfları inceledi. Çocuk işçiliğiyle mücadelede eğitimin önemine dikkat çeken Işıkhan, çocukların okula devam etmelerinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Mevsimlik İşçilerle Fındık Hasadında

Bakan Işıkhan, Düzce’deki temasları kapsamında Taşlık köyüne geçerek, burada bir fındık bahçesinde mevsimlik tarım işçileriyle birlikte fındık topladı.

"Burası üretimin, alın terinin somutlaştığı bir yer"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Işıkhan, Düzce’nin üretimin bol olduğu kentlerden birisi olduğunu ifade ederek, "Şuanda da fındık bahçelerinden birindeyiz.

AFAD, İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'u uyardı! AFAD, İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'u uyardı!

Burası üretimin, alın terinin somutlaştığı bir yer. Mevsimlik tarım işçilerimizi ziyaret ettik. Kardeşlerimizin yaşam şartlarını yerinde inceleme fırsatımız oldu. Bakanlığımızı doğrudan ilgilendiren çalışma alanlarından bir tanesi. Yaşadıkları sorunlar hakkında da bilgi sahibi olduk" dedi.


"Aileler tarlada çalışırken çocukların eğitimden geri kalmaması için çalışmalar yapıldı"

Bakanlık olarak hayata geçirdikleri projeyle, çalışma ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi sürecinde mevsimlik tarım işçilerinin yanlarında olduklarını ve desteklediklerini vurgulayan Işıkhan, "Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde mevsimlik tarım işçileri ve aileleriyle ilgili de karar çıkmıştı. Bu doğrultuda, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değil, birçok bakanlığın uhdesine giren topyekun çalışma yapıldı. Sadece istihdam değil, milli eğitim boyutu da var. Aileler tarlada, bahçede çalışırken çocukların eğitimden geri kalmaması noktasında çalışmalar yapıldı" diye konuştu.


"Temel amacımız, çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi"

Türkiye’nin çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda yürüttüğü çalışmalarla "rehber ülke" olarak seçildiğini ifade eden Bakan Işıkhan, "Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi için yaptığı çalışmalar diğer ülkelere rehber nitelikte. Bu çerçevede, temel amacımız çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi üzerine. Bunun yanı sıra da belli bir yaş aralığında olan gençlerimiz için de mesleğe yönlendirme, boş zamanlarını değerlendirme gibi çalışmaları da Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir arada yürütüyoruz" şeklinde konuştu.


"Çocuklar bizim için çok önemli"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Düzce’de çalışan mevsimlik tarım işçilerine de destek olduklarını kaydederek, "Temel hedef, Düzce’de misafir olan kardeşlerimizi daha iyi ağırlamak, alın terini kazanırken onlara destek vermek. Çocuklar bizim için çok önemli. Çocuklarımıza da gerekli desteği vermek zorundayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu süreci sürekli destekliyoruz. Çalışmalarımız oluyor, eylem planlarımız oluyor. İhtiyaçlar doğrultusunda yönlendirmelerimiz oluyor" ifadelerini kullandı.

Düzce Haberleri

Kaynak: İHA