Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şiddetli yağış sonucunda meydana gelen sel felaketinde merkeze bağlı Çayköy'de yol adeta kağıt gibi yırtılmıştı.

Sel felaketinin ardından geçmiş olsun ziyaretine giden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, köylüleri dinledikten sonra talimat vermişti.

Bayburt İnşaat firması, bir haftalık kısa bir çalışmanın ardından yolu tamamlamadan bölgeden ayrılınca köylülerin mağduriyeti artarak büyüdü.

Köylüler şu anda asfaltta açılan derin kanal nedeniyle evlerine ve iş yerlerine bu kış aylarında odun ve kömür getiremez durumda. 

"BAKANDAN VE MİLLETVEKİLLERİNDEN YARDIM İSTEDİK OLMADI"
Adalet Bakanı'ndan yardım istedik olmadı, milletvekillerinden yardım istedik olmadı diyen köylüler,  "Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'dan yardım istedik olmadı, milletvekilinden yardım istedik olmadı. Şimdi ise havalar iyiyken başka yerde yağmur yağarken de dün araçları Çayköy'e yol yapımına getirdiler. Bugün de yağmur yağıyor diye çalışmayı bırakıp gittiler." ifadelerini kullandı.

"EVLERİMİZE VE İŞ YERLERİMİZE GİRMEKTE ZORLANIYORUZ"
Çayköy ve çevre köylüler, "Bizler asfalt kenarındaki yolun kanal yarılmasından sonra evlerimize ve iş yerlerimize girmekte zorlanıyoruz. Bu kışta odun kömür getirsek evimizin iş yerimizin önüne araba yaklaşmıyor. Bu yolun ve Eceler köyü yol ayrımından Beycumaya kadar, 5 ve 6 tane köye araba giden Musunlu köyü yol ayrımından Çaycuma'ya kadar, yine 5 ve 6 tane köye araba giden yol ayrımlarına viyadük yapılmasını istiyoruz" dediler.

"HAVALAR İYİYKEN YOKLAR YAĞMURLU HAVADA BIRAKIP GİDİYORLAR"
"Bu adamlar havalar iyiyken yoklar, yağmurlu havalarda Çayköy'e geliyolar. Daha önce böyle bir iki kez geldiler. O da yağmurlu havaydı. Bir iki gün çalışıp hava yağmurlu diye bugün olduğu gibi o zamanda bırakıp gittiler."

Canbay Zonguldak’ı salladı! Canbay Zonguldak’ı salladı!

"TORPİL İSTEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI"
Bizim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan torpil istemekten başka çaremiz kalmadı diyen Köylüler, "Bizim artık sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'dan torpil istemekten başka çaremiz kalmadı. Karayolları ve Bayburt inşaat, napalım yağmur yağıyor diye mazeret göstererek yolumuzu yine yapmayacaklar." ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istediler.