Zonguldak Kömürspor ligde kalabilmek için artık son kozlarını oynuyor. En yakın rakipleri Altınordu ve Serik Belediyespor’un da kaybettiği haftada temsilcimiz güçlü rakibi Beyoğlu’nu 90’da penaltı golü ile vurup haftayı 3 puanla kapatınca aradaki 9 puanlık fark 6’ya düştü ve umuda yolculuk da devam etti.

Pazar günkü maçın genel bir değerlendirmesini yaptığımızda konuk ekip Beyoğlu son ana kadar bizimkilere ecel terleri döktürdü hatta geçen sezon Kömürspor’un formasını giyen Embiya Ayyıldız’ın yakaladığı net gollük fırsatları kalecimiz başarıyla önlemeseydi bugün kümeye düştük diye ağıt yakacaktık.

İlk 45 dakikada rakip kaleye dahi gitmekte zorlandığımız maçın 2. Yarısında gerçekten kazanmak adına tüm oyuncularımız elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı ve özellikle de Fatih Bektaş Beyoğlu defansını çökerten müthiş ataklar yapmasına rağmen son hamlesini tamamlamakta gerekeni yapamayınca beklenen gol bir türlü gelmedi.

Maçın son dakikalarına girildiğinde artık defans güvenliğini de unutup galibiyetten başka çaremiz olmayacağını bilen oyuncularımız artık son hamlelerini yaptığı dakikalar 90’ı gösterdiğinde ceza sahası içinde Gürkan rakibi tarafından çelme takılarak yere düşürülünce hakem hiç tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi.

Zonguldak Kömürspor’un kader maçları başladı! Zonguldak Kömürspor’un kader maçları başladı!

Tüm stat nefes almadan Yusuf Buğra Koşal’ın atacağı penaltı atışına kilitlendi. Koşal öyle bir vuruş yaptı ki kaleci yerinden dahi kıpırdayamadı ve top köşeden kale direğine çarparak ağlarla buluşunca taraftarlar adeta çılgına döndü göz yaşlarını tutamayanlar da oldu. 6 dakikalık uzatma bölümlerini de atlatan Kırmızı-Lacivertli ekibimizin ligde kalabilmesi bundan sonra kalan maçlarda elde edeceği başarılı sonuçlara kalırken rakiplerinin de puan kaybını bekleyecek.

Çıkmayan candan ümit kesilmezmiş haydi hayırlısı diyelim…