22 puanla ligin alt sırasında kümede kalma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor takımı geçen hafta sahasında Nazilli Belediyespor’u net skorla 3-0 mağlup ederek moral buldu ve umudunu devam ettirdi.

En yakın rakiplerinden bu hafta İzmir deplasmanında 28 puanlı Altınordu ile hayati önem arzeden ve hatta kümede kalmak adına gerçekten çok kritik bir 90 dakika mücadelesine çıkacak olan ilimiz temsilcisinin kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor.

Altınordu ile arasında 6 puan fark bulunan Zonguldak Kömürspor bu zorlu deplasmanda galibiyet alırsa puan farkını da 3’e düşüreceği gibi önünü de tamamen açmış olacak. Ancak hiç arzu etmediğimiz bir yenilgi alacak olursa puan farkı da 9 olacak ki bütün umutlar yerle bir olacak.

Puan sıralamasının Altınordu’nun hemen üstünde 30 puanla Serik Belediyespor yer alırken onun üzerinde de 33 puanlı 3 takım yer alıyor. Bunlar sırasıyla Kırklarelispor, Nazillispor ve Afyonspor  takımları geliyor. Bu tablo da bize şunu net olarak gösteriyor ki Altınordu maçını kazanmaktan başka çare yok.

TAKIM İYİ FUTBOL OYNUYOR

Ara transferde alınan futbolcularla güçlenen ve Barış Hocayla da futbol anlamında güzel işler yapmaya başlayan bunu da sahaya yansıtan Kömürspor’lu futbolcuların Nazillispor’u 3-0 yendiği maçın özellikle 2. yarısında ortaya koyduğu baskılı futbol futbolcuların hırsı ve inancı ligde kalmak adına umut verdi.

6 PUAN DEĞERİNDE MAÇ

Maçtan sonra kaptan Hakan Çevik’in taraftarlara hitaben yaptığı şu konuşma gerçekten herkesi duygulandırdı. Kaptan hakan dedi ki, “Taraftarımızın bize inancı kalmamış ama biz bu takımı küme düşürmeyecek ve ligde kalacağız.”

Geminin kaptanı bu sözleri söylediğine göre futbolcuların hep birlikte kenetlenmeleri de gösteriyor ki Pazar günü Altınordu maç ölüm-kalım mücadelesine sahne olacak. Şunu açık olarak ifade edeyim ki, Nazilli maçındaki gibi sadece 2. Yarıdaki rakibi o parçalayıcı futbolu orada da sahaya yansıtın rakibin gardını düşürecek ve 6 puan değerinde ligde tutunmayı sağlayacak bir zafer elde edeceksiniz.

İşte Zonguldak Kömürspor’un yeni takım otobüsü! İşte Zonguldak Kömürspor’un yeni takım otobüsü!

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMAYACAK

Maç böylesine önemli olunca Zonguldak Kömürspor’lu taraftarlar da hazırlıklar yaparak İzmir deplasmanında madenci takımı olan Kırmızı-Laciverti futbolcularını yalnız bırakmayacak ve galibiyet almaları için 90 dakika yanlarında olacak ve destekleyecekler. Bunun yanı sıra İzmir’de oturan ve çevre illerden de çok sayıda taraftarın maça geleceği bilgileri geliyor.

İşin özeti şudur ki, dananın kuyruğu bu maçta kopacak. Zonguldak Kömürspor’umuz ya galip gelip devam diyecek, ya da gönlümüzden hiç geçmeyen yenilgi ile madenci fenerinin ışığı çok daha az yanacak.

Son olarak futbolcu kardeşlerimize diyoruz ki, her şey sizin elinizde. Bunun da farkındasınız. Çıkın oynayın aslanlar gibi savaşın ve bu maçtan zaferle dönün. Allah yardımcınız olsun.

Editör: İrem Karagöz