Zonguldak'ta yaşayan milyonlarca emekliyi ilgilendiren promosyonlarda rakamlar güncellendi. İşte en yüksek emekli promosyonu veren bankalar ve güncel detaylar:

Emekli Promosyonlarında Güncelleme

Emekli maaşlarının zam oranlarının yaklaşmasıyla birlikte bankalar, yeni müşteriler çekmek adına emekli promosyonlarında güncelleme yaptı. Tüm emekliler, 3 yıllık taahhüt şartıyla promosyonlardan yararlanma hakkına sahip.

En Yüksek Promosyon Miktarı 18 Bin TL'ye Ulaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli promosyonlarına ilişkin açıklamalarının ardından bankaların güncellediği promosyonlar arasında kamu bankalarında yüzde 166 artış görüldü. Bu artış, en yüksek emekli promosyon miktarının yüzde 44 artmasına yol açtı ve bu şekilde en yüksek promosyon miktarı 18 bin TL'ye ulaştı.

Ekonomist Muhammet Bayram'ın Değerlendirmesi

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram'a göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi yaptığı açıklamalarla kamu bankalarının emeklilere ödeyeceği promosyon tutarları 8 ile 12 bin TL arasına çıkarılmıştı. Özel bankalar da bu artışı takip ederek promosyonları 20 bin TL sınırına yaklaştırdı.

Temmuz Ayında Zam Beklentisi

Temmuz ayında açıklanacak olan haziran enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarında da zam beklentisi var. Aylık yüzde 3'ün üzerinde enflasyon farkı gelmesi durumunda toplamda 6 ayda yüzde 25'lik bir fark ortaya çıkabilir. Muhammet Bayram'a göre, SSK ve Bağkur emeklileri için 5 puanlık refah payı artışı bekleniyor.

Banka Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bayram, emeklilerin banka seçerken kredi imkanlarına, kredi kartı ve ekstra olanaklara dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, bankalar arasındaki promosyon farkını değerlendirerek, harcama durumlarına göre bir an önce karar vermelerini öneriyor.

En Yüksek Promosyon Ödeyen Bankalar

-Akbank: 17.500 TL'ye varan promosyon ve 2.500 TL chip-para

-ING: Toplamda 18 bin TL'ye varan promosyon

-Yapı Kredi: 18.000 TL'ye varan promosyon

-Garanti BBVA: 15.000 TL promosyon ödemesi

Fenerbahçe yendi! Üniversite bölgesi karıştı Fenerbahçe yendi! Üniversite bölgesi karıştı

-İş Bankası: 12.000 TL'ye varan promosyon ödemesi

Ersin Turan 

Zonguldak Haberleri