Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM bünyesinde sözleşmeli personel alım ilanının açıklanmasıyla başvurular da alınmaya başladı.

Tarlada şok olay! Gördüğü şey aklını başından aldı Tarlada şok olay! Gördüğü şey aklını başından aldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Meteoroloji için yeni memur alımları başladı. 2022KPSS (B) grubu P93 ve P94 puan sıralaması esas alınmak suretiyle yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın “MÜLAKATSIZ” 42 adet sözleşmeli Destek Personeli (41 adet Temizlik Görevlisi - 1 adet Şoför) ve 6 adet sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 48 adet sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. İşte sürece dair tüm detaylar.

Kamu memur alımı başvuru şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşımak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu ve benzeri durumu bulunmamak, Askerlikle ilişiği olmamak, son başvuru tarihi (13 Kasım 2023) itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması sonucunun olumlu olması, Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak gerekiyor.

MGM personel alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

Destek Personeli (Temizlik Görevlisi) alımı için Herhangi bir Ortaöğretim (Lise veya dengi okul) mezunu olmak, KPSS Ortaöğretim P94 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekiyor.

Destek Personeli (Şoför) alımı için Herhangi bir Ortaöğretim (Lise veya dengi okul) mezunu olmak, KPSS Ortaöğretim P94 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Son başvuru tarihi (13 Kasım 2023) itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, 13 Kasım 2023 tarihi itibarı ile 5 yıllık CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Son başvuru tarihi itibarı ile güncel Psikoteknik Belgesine sahip olmak, Son başvuru tarihi itibarı ile SRC3 veya SRC4 Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak gerekiyor.

Koruma Ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı) alımı için Herhangi bir Önlisans programından mezun olmak, KPSS Önlisans P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, Cinsiyetinin erkek olması, Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarına sahip olmak, (silahlı ibareli) özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 170 santimetreden kısa boylu olmamak gerekiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memur alımı başvuru süreci

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde memur alımları için başvurular e-Devlet üzerinden Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresinden 13 Kasım 2023 tarihine kadar yapılabilecektir.