Türkiye'nin 3 elektrik dağıtım bölgesinde 14 ilde 22 milyondan fazla kullanıcıya hizmet sunan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için aldığı tedbirlerle kesintisiz ve kaliteli elektrik sağlamak için çalışmalarını sürdürdü.

A W171879 05

Kritik Noktalar İçin Önlemler Alındı

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ aracılığıyla belirlenen kritik noktalarda seçim öncesi bakım çalışmalarını tamamladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirlenen bu noktalarda elektrik dağıtım şebekesindeki kontrol ve bakımların yanı sıra, seçim günü için özel tedbirler alındı.

Personel ve Ekip Sayısı Artırıldı

Şirket, seçim günü boyunca sorunsuz bir hizmet sunmak adına normal şartlarda yapılacak planlı kesintileri iptal etti. 31 Mart'ta sahada olacak 5 bin 559 personel, 1956 ekip ve 1811 araçla, olası her türlü senaryoya karşı hazır bulunacak. Tüm yönetim kademesi de seçim günü boyunca nöbet tutarak kesintisiz enerji sağlanmasını sağlayacak.

A W171879 06

Güç Kaynağı ve Kontrol Merkezi Hazır Tutuldu

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik sağlamak için çeşitli kapasitelerde jeneratörleri görev başında tutacak. Ayrıca, elektrik dağıtım şebekesinin kontrolünü sağlayan SCADA merkezlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için Mobil SCADA Kontrol Merkezi operatörleriyle hazır tutulacak.

A W171879 02

Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor... Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor...

Deprem Bölgelerinde Özel Tedbirler

Özellikle deprem bölgesinde bulunan Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ile İslahiye ilçelerinde, yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı özel tedbirler alındı. Bölgedeki elektrik dağıtım şebekesi, deprem öncesi değerlere ulaşmak için yapılan yatırımlarla güçlendirilmiş durumda.

Görüntülü Teyit Sistemi ve İhbar Hattı

Görüntülü Teyit Sistemi, kritik noktalarda güvenliği artırmak için kullanılacak. Bu sistem, sahadaki çalışmaları merkeze aktararak anlık olarak izleme imkanı sağlayacak. Ayrıca, vatandaşlar tarafından yapılan kesinti ihbarları 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığıyla takip edilecek ve gerekli bilgilendirme anlık olarak yapılacak.

A W171879 03

İHA

Zonguldak Haberleri