Zonguldak Kömürspor’da işler yolunda gitmiyor. 19 puanla küme potasının içinde yer alan ilimiz temsilcisi 4 takımın bir alt lige düşeceği Beyaz grupta en yakın rakipleri Altınordu ve Serik Belediyespor ile arasında 8 puan fark bulunuyor.

Peki bu 8 puan fark kapanır mı?

Kapanırsa nasıl kapanır?

Zonguldak Kömürspor ligde nasıl kalır?

İşte bu soruların cevabı gayet açık ve nettir.

Her hafta maç günü geldiğinde diyoruz ki!

“Artık puan kaybına tahammülümüz yok.”

Fakat ne oluyorsa oluyor ve Zonguldak Kömürspor kritik galibiyetler almak yerine daha da kritik mağlubiyetler alarak ateş çemberinden bir türlü kendini kurtaramıyor.

Üstelik kendisi mağlup olurken en yakın rakipleri de galip gelerek aradaki puan farkı giderek açılıyor.

Aynen geçen hafta Ankara deplasmanında aldığı yenilgi gibi.

Ne oldu? Zonguldak yenildi. Altınordu rakibini yenerek 3 puan alınca aradaki puan farkı da 8 oldu.

Geride oynanmamış 10 maç kaldı.

Zonguldak Asmaspor ile Bartınspor futbolcuları Karabük'te birbirine girdi! Zonguldak Asmaspor ile Bartınspor futbolcuları Karabük'te birbirine girdi!

10 maç 30 puan demek.

Yani ekibimiz bu 10 maçı kazandığı taktirde kendi puanı olan 19’u da eklersek 49 puan eder ki bu da ligde kalmasını sağlar.

Hesap budur.

Tabii ki evdeki hesap çarşıya uymuyor. Ama ne yapıp edip eğer ligde tutunmak istiyorsak her maçı final havasında oynayıp kendi sahamızda mutlaka kayıp vermeden 3 puanları hanemize yazdırıp deplasmanlarda da puan ya da puanlar almamız şarttır.

Şimdi gelelim 2 kritik maçımıza.

6 Mart Çarşamba günü hafta ortasında kendi sahamızda ligin orta sıralarında bulunan rahat yerdeki Nazillispor ile çok önemli bir maça çıkacağız. Bu maçı kesinlikle ve kesinlikle galip bitirmemiz lazım.

Daha sonra ise hafta sonu Pazar günü en yakın rakibimiz olan İzmir’in köklü kulübü Altınordu deplasmanına gideceğiz.

İşte bu deplasman maçının sonucu Kömürspor’un kader maçı niteliğinde olacaktır. Her şey yolunda giderse ve futbolcularımız bu kader maçından 3 puan zaferiyle çıkarsa ligde kalma umudunu da ciddi şekilde arttıracaktır.

Olmaz diye bir şey de yoktur. Ara transferde alınan futbolcularımız klas oyunculardır. Sakat ve cezalı oyuncularımız da bu 2 kritik maçlarda takımda yer alacaklarına göre eğer iki maçtan 6 puan almak neden olmasın?

Yenersek kurtulma ümidimiz olur ama yenilirsek tüm umutlar artık mucizelere kalır. İşte bu kadar önemi vardır. Bu bakımdan son söz olarak diyorum ki, Zonguldak Kömürspor’un kaderini belirleyecek olan bu şanlı formayı giyen oyuncularımızın elindedir.

Bu kaostan bizi çıkarmak onların sahada gösterecekleri performanslara bağlıdır. Haydi aslanlar çıkarın güzelim takımımızı bu küme potasından adınızı da tarihe yazdırın. Zonguldakspor camiası sizleri asla unutmayacaktır.

Bir önemli sözümüz de Barış Hocaya. Daha öncede buna benzer şekilde kümede kalma sıkıntısından bu takımı Barış Hoca kurtarmıştı. Haydi Hocam size de büyük görev düşüyor. Hep birlikte kenetlenerek başarın bu işi…