Posbıyık’ın iftira attığı Eylem Ertuğrul ile CHP Ereğli ilçe Başkanı Ali Kocamanoğlu’nun “Halil Posbıyık’ın aday gösterilmesi mümkün değil” demesine rağmen aday gösterilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Peki ne oldu da “Mümkün olmayan” mümkün oldu?
CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP Zonguldak İl Başkanı ve CHP Kdz. Ereğli İlçe teşkilatı istememesine ve hatta rest çekmesine rağmen Halil Posbıyık’ın tekrar aday gösterilmesi şaşkınlığa neden olurken nedeni de merak edildi. 

Metin Demir'den Büyükerşen'e ziyaret! Metin Demir'den Büyükerşen'e ziyaret!

ANKET SONUÇLARINDA UÇURUM!
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ile il yönetimindeki 8 Ereğli kontenjanlı yönetici karşı olmasına rağmen Posbıyık‘ın aday gösterilmesinin asıl nedeninin anketlerdeki fark olduğu öğrenildi.  

CHP PM ve MYK’da tartışmalı il-ilçelerde ankete ağırlık verildiği belirtilirken Halil Posbıyık’ın anketlerde 40 üzerinde görülmesine karşı diğer aday adaylarının yüzde 9’larda kalması aday olarak Halil Posbıyık’ın gösterilmesine neden oldu. 
Ankette hizmetten ziyade aday adayları arasının isimleri zikredilerek veya zikredilmeden sorulması ankette Halil Posbıyık’ın diğerlerine fark açmasına neden oldu. 

BUKET İLE CHP İLÇE YÖNETİMİ BİRBİRİNE GİRDİ!
Öte yandan CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan aday adayı Buket Müftüoğlu’nun taraftarları CHP Ereğli ilçe yöneticileriyle yumruk yumruğa geldiği öğrenildi. 
CHP Genel merkezde yaşanan tartışmanın bir anda çıktığı ve yumruklaşmaya kadar gelinen tartışmada araya girenlerin sayesinde olayın fazla büyümeden yatıştırıldığı öğrenildi.