İnek idrarıyla yıkanıyorlar, gübresini diş macunu olarak kullanıyorlar, makineli tüfeklerle sürüyü koruyorlar. İşte sizi her her şeyiyle şaşırtacak Mundari Kabilesi...

Güney Sudan'a bağlı Terekeka bölgesinde yaşamlarını sürdüren Mundari kabilesi, geçimlerini Ankole-Watusi olarak adlandırılan sığır cinsiyle sağlayan yerel bir kabile. Nil kıyısı yakınlarında hayatlarını sürdüren Mundari kabilesi, gün içindeki vakitlerinin tamamını inekleriyle geçirirler. Sığırlarının etinden sütünden vücut atıklarına kadar her şeyine kadar faydalanan Mundariler için inekleri adeta bir hayat felsefesi. İneklerini hayatlarının merkezine koyan Mundari kabilesinin oldukça ilginç bulacağınız yaşam tarzları var.

İlginç Yaşam Tarzları var

Mundariler hayvanlarına o kadar değer veriyor ki, onların idrarlarını toplayıp ellerini, yüzlerini ve saçlarını bununla yıkıyor ayrıca dişlerini fırçalamak için de ineklerin dışkısını kullanıyorlar.

Güney Sudan'da sığırlara tapanlar olarak bilinen Mundari kabilesi, sürülerini makineli tüfeklerke koruyor ve onlar için gerektiğinde diğer kabilelerle de acımasızca çatışmalara girmekten çekinmiyorlar.

Saldırıya uğrayan milli boksör Rabia Topuz'dan haber var! Saldırıya uğrayan milli boksör Rabia Topuz'dan haber var!

Mundariler, ayrıca kendilerini parazitlerden ve sivrisineklerden korumak için ineklerin dışkılarını kurutup yakıyorlar. Bu yakılan dışkıdan çıkan pudra benzeri ince kül tabakasını ise yataklarına ve ineklere üzerine serpiyorlar.

İneklere günde 2-3 kez masaj yapan Mundari kabilesindeki insanlar ineklerini adeta bir bebek gibi şımartıyor.