Memiş, Bitcoin'in 2023 yılında en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu belirtti. Bitcoin'in özellikle geçen yıl çok baskılandığını ve yatırımcısına yüzde 145-150 civarında bir getiri sağladığını ifade etti. Bitcoin'in dijital ve sınırlı bir varlık olduğunu vurgulayan Memiş, gelecek dönemde daha fazla düzenleme ve kontrol beklediğini söyledi.

PROFESYONEL YATIRIMCILARIN YILI

Borsanın 2023 yılında yüzde 200 civarında getiri sağladığını belirten uzman, 2024'te ise daha çok profesyonel yatırımcının kazanacağı bir dönem öngördü. Kısa vadeli direnç seviyelerinin aşılmasıyla borsada yükseliş beklentisinin devam edeceğini ifade etti.

ALTIN GÜÇLÜ PERFORMANSINI SÜRDÜRÜYOR

Bakan Şimşek açıkladı! Pazartesi belli olacak Bakan Şimşek açıkladı! Pazartesi belli olacak

Gram altının TL bazında yüzde 80 civarında kazandırdığını belirten Memiş, 2024 yılında ONS bazında da bir yükseliş beklediklerini dile getirdi. Altının, dolar kuru üzerindeki etkisi ve iç piyasadaki değişimlere bağlı olarak güçlü performansını sürdüreceğini söyledi.

AVRO İKİNCİ SIRADA

Avronun 2023 yılında en çok kazandıranlar listesinde ikinci sırada yer aldığını ifade eden Memiş, 2024 yılında da Avro'nun güçlü performansını koruyacağını ve 1,12-1,15 seviyelerini beklediklerini belirtti.

GÜMÜŞ GÜÇLÜ ADAY

2024 yılının en güçlü adaylarından birinin de gümüş olduğunu söyleyen uzman, gümüşün yükseliş potansiyeline dikkat çekti.

DİVERSİFİKASYON ÖNEMLİ

Uzman, yatırımcılara tek bir varlığa odaklanmamalarını, portföylerini çeşitlendirmelerini ve bireysel emeklilik sisteminden faydalanmalarını tavsiye etti. Ancak yatırım danışmanlığı ve tavsiyesi yapmadığını vurguladı.

Ekonomi Haberleri 

Kaynak: A Haber