4 aylık bir takip neticesinde Kastamonu, Balıkesir ve Aydın merkezli olarak gerçekleştirilen operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak illerini kapsadı. Toplamda 35 adreste gerçekleşen eş zamanlı operasyonda, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından 21 şüpheli gözaltına alındı.

SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ ÖMER ÇINAR GÖZALTINA ALINDI

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda, suç örgütü lideri olduğu değerlendirilen Ömer Çınar da gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında liderin yanı sıra 21 kişi bulunmaktadır.

YAKINLARINDAN GAZETECİLERE SALDIRI: ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Jandarmadan define arama girişimlerine yönelik operasyon! Jandarmadan define arama girişimlerine yönelik operasyon!

Ömer Çınar'ın adliyeye sevk edilme sürecinde, adliye önünde bekleyen yakınları gazetecilere saldırarak görüntü almalarını engellemeye çalıştı. Gerginlik sırasında hem sözlü hem de fiziki saldırılar yaşandı.

A W147928 03

TUTUKLAMALAR VE İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan M.K., M.C., T.A. ve O.E. adlı şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklandı. Diğer şüphelilerin ise jandarmadaki işlemleri halen devam etmekte.

MAL VARLIĞINA EL KONULDU: 980 MİLYON TL'LİK İŞLEM HACMİ TESPİT EDİLDİ

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan analizler sonucu, operasyon kapsamında 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL’lik işlem hacmi ve 105 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Bu çerçevede şüphelilere ait suçtan elde edilen mal varlıklarına yönelik olarak banka hesaplarına, ele geçirilen nakit paraya ve lüks marka bir araca el konuldu.

İHA

Kastamonu Haberleri