Fener’de olay! Ağlayarak yardım çağrısında bulundu Fener’de olay! Ağlayarak yardım çağrısında bulundu

Gemi, 19 Kasım'da Rusya'dan aldığı ferro silikon yükünü İzmir'e götürürken Kdz. Ereğli ilçesi açıklarında fırtınaya yakalandı ve askeri mendireğe çarparak battı. 12 mürettebatından 5'inin cesedi bulunurken, 7'si kayboldu. 20 gündür süren arama kurtarma çalışmalarına Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, AFAD, jandarma, polis ve Kıyı Emniyeti ekipleri katılıyor. Geminin Nene Hatun Gemisi ile parçalanarak karaya çıkartılması ve arama çalışmalarının devam etmesi planlanıyor.

Kayıp mürettebatı taşıyan Kafkametler Gemisi, Nene Hatun ile çekilecek! (2)

Geminin battığı bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Geminin yaşam alanları, çamur, kum ve ferro silikon madeniyle kaplı olduğu için dalgıçlar tarafından parçalara ayrılarak karaya taşınıyor. Geminin pruva kısmını çevirmeye çalışan Nene Hatun Gemisi, kayıp mürettebatın izini sürüyor. Dalgıçlar, 20 gündür deniz altında geminin her noktasını didik didik ediyor. Ancak yaşam mahallindeki kırık bölmeler ve maden yükü nedeniyle arama çalışmaları zorlukla ilerliyor.

Gemideki çamur ve kumun pompa sisteminin işlevini kaybetmesi sonucu gemi parçalara ayrılarak karaya taşınacak. Gemi kaptanı Cemal Turan ve mürettebatları Berke Çamurtaş, Veli Özel, Göksel Özel, Satılmış Uslu, Mustafa Nacar ve Ömer Hebip'in akıbeti henüz belli değil. Kurtarma ekipleri geminin yaşam alanının olduğu arka bölümde yüzde 75 eğimli bir şekilde duran gemiyi araştırıyor. Ayrıca mendirek altları, deniz yüzeyi ve Zonguldak kıyı şeridi boyunca polis, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı botları ve dalgıçlar da kayıp mürettebat için çalışmalarını sürdürüyor.

HABER MERKEZİ