Sigara Fiyatlarına Yeni Zam Yolda: Güncel sigara fiyatları Sigara Fiyatlarına Yeni Zam Yolda: Güncel sigara fiyatları

Hafta içi olmasına rağmen hiç hareketlilik yaşanmıyor ve sanki tatil günü gibi bir hava hakim.

Satışlar Neden Durdu?

İzmir Otokent’te satışların durma noktasına gelmesi, galerici esnafı tarafından faiz oranlarının yükselmesine bağlanıyor. Esnaf, bankaların yüksek faiz oranlarının, araç satışlarını olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Esnafın Günlük Rutini Değişti

Boş kalan araç dolu dükkanlarda, esnaf araç bakımları yaparak ve birbirlerine çay ısmarlayarak zaman geçiriyor. İzmir Otokent esnafından Seyhat Kaysal, kredilerin yüksek olması nedeniyle sıfır değil, ikinci el araçların bile satılamadığını ifade etti. "Bugün 1 milyon TL’yi bankaya yatıran kişi 40-50 bin lira faiz alıyor. Bu durumda kimse araba almak istemiyor" dedi.

Fiyatlar Düşse de Talep Yok

Kaysal, araç fiyatlarını düşürdüklerini, ancak yine de talep olmadığını belirtti. "3,5 milyonluk arabayı 3 milyon 350 bin liraya düşürdük, yine aynı. Sıfır araç fiyatları da düştü, ama yine alıcı yok" diye konuştu.

Müşteri Şaşkın

Araç bakmaya gelen Osman Daşçı ise Otokent’teki durgunluğa inanamadığını söyledi. Daşçı, "Fiyatlar bana göre yüksek. Şu an sadece parası olan alıyor, o da sıfır araca yöneliyor. İkinci el piyasası durgun. Ne gelen ne de giden var. Şartlar çok zor" ifadelerini kullandı.

İHA

Gündem Haberleri

Editör: Aybüke Ünal