Son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Zonguldak, Düzce, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültüsağanak yağışlar görülecek.

Yerel Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yağışların İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hatay çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece altında, diğer bölgelerde ise genellikle mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde batı ve güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli (40-60 kilometre/saat) eseceği bekleniyor.

İllere Göre Hava Durumu ve Sıcaklıklar

-Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 22°C (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.)

-İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Anadolu Yakası'nın doğu ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı, 23°C

-İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, 28°C

-Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25°C (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.)

-Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, 29°C

Zonguldak’ın Tanınmış Simalarından Günnur Gülen Hayatını Kaybetti Zonguldak’ın Tanınmış Simalarından Günnur Gülen Hayatını Kaybetti

-Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25°C

-Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 20°C

-Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 18°C (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 

-Diyarbakır: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, 32°C

Zonguldak Haberleri

İHA

Editör: Aybüke Ünal