Çalınan Motosikletlerle Yasa Dışı Ticaret! Çalınan Motosikletlerle Yasa Dışı Ticaret!

Paris olimpiyatlarına Bolu Aladağlar'da hazırlanan güreş milli takımı sporcuları, sabah koşusu sırasında köpeklerin sıkıştırdığı yavru bir ayı ile karşılaştı. Sporcular, köpeklerin havlamaları üzerine yavru ayıyı fark etti ve hemen ayıyı alarak kampa getirdi.

Sporcular Yavru Ayıya Yardım Etti

Milli güreşçiler, yavru ayıyı kampa getirdikten sonra kendi yemekleri ile beslediler ve yetkililere haber verdiler. Bölgeye gelen ekipler, yavru ayının sağlık taramasını gerçekleştirdi. Sağlık durumu iyi olan ayı, bir süre sporcular ve teknik heyetle vakit geçirdi.

A W215076 01

Ayı Doğal Alanına Salındı

Güreş Milli Takımı Antrenörü Cenk İldem, olayı şöyle anlattı: "Olimpiyat hazırlıkları için Bolu Aladağlar'da kamp yapıyoruz. Göl etrafında 10 kilometrelik bir koşu yapıyorduk. Koşu sırasında köpeklerin havladığını duyduk. Sese yaklaştığımızda, köpeklerin yavru ayıyı ağacın kenarına sıkıştırdığını gördük. Sporcularımız kayıtsız kalmadı ve hemen yavru ayıyı kampa getirdik. Orman ekiplerini aradık ve geldiler. Ayının sağlıklı olduğunu gördük. Bir öğün bizimle yemek yedikten sonra doğal alanına bırakmaya karar verdik. Kampımızın maskotu oldu. Aldığımız yerin yakınlarına bıraktık ve güzel bir kaç saat geçirdik."

A W215076 02

Kampın Maskotu Oldu

Yavru ayı, kısa sürede güreş milli takımının kampının maskotu haline geldi. Sağlık durumu iyi olan ayı, doğal ortamına geri bırakıldıktan sonra sporcular, yavru ayı ile vakit geçirmenin keyfini yaşadıklarını belirtti.

İHA

Bolu Haberleri

Editör: Aybüke Ünal