Zonguldak’a ilk atandığında güler yüzü, samimiyeti ve esprili konuşmalarıyla ve şehre yaptığı olumlu katkılarıyla iz bırakan bir önceki Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın geçmişten kalan bir fotoğrafını arşivimden bulduğumda kulaklarını çınlatmak istedim.

Soyadı gibi “Tutulmaz” bir Vali olan Mustafa Tutulmaz Zonguldak’ın gelişmesi ve kalkınması adına elinden gelen en iyi hizmetleri vermeye çalıştı ve özellikle de turizm alanındaki çalışmalarıyla Zonguldak’ın bu alandaki eksikliklerini hayata geçirme çalışmalarında etkili oldu.

Vali Tutulmaz Basın

Zonguldak’a “Sevgi dilini” yaymaya çalışması gerçekten de etkili oldu ve halkın da sevgisini kazanan bir Vali olmayı başardı. Beklenmedik anda ataması yapılarak yerine Osman Hacıbektaşoğlu geldi.

Yaptığı bir çalışmasında Vatandaşların trafikteki yaya geçitlerinde yapması gerekenleri bizzat kendisi uygulamalı olarak yaptı ve yaya geçidinde araçları durdurmak suretiyle önceliğin yayalara ait olduğunu araç şoförlerine anlattı. “ÖNCE YAYALAR” dedi.

TTK’dan kule ihalesi! TTK’dan kule ihalesi!

Vali Tutulmaz’ın o günlerden kalan basın mensupları ile birlikte trafik uygulamasını fotoğrafı konuşturalım köşemizde ele alarak kendisini anmak istedik. Hani derler ya “Sevilenler asla unutulmaz”. Sayın Valimize bu köşeden sevgi ve selamlarımızla. Haber-Foto-Yorum: Mustafa Emen