Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Osman Sav, milletvekili seçilmesi halinde havaalanından lojistik üsse, istihdamdan turizm ve tarım alanına kadar yürütmeyi planladığı çalışma ve projelerini açıkladı.

   Milletvekili Aday Adayı Osman Sav, yaptığı açıklamada adayların belirleneceği son sürece girildiğini hatırlatarak, hem aday hem de milletvekili seçilmesi halinde büyük Zonguldak hedefi için duraksamadan mücadele edeceğini ifade etti. Zonguldak’ın sorunlarına vakıf olduklarını ve şehrin tamamına hak ettiği hizmeti getirmeyi ve eserleri kazandırmayı amaçladığını anlatan Milletvekili Aday Adayı Osman Sav,  ‘’Bizleri tanıyan eminim bilir. Tek derdimiz, tek davamız var. O da Zonguldak. Son dönem de stratejik önemi daha artmaya başlayan şehrimizi hak ettiği yerlere taşımak arzusundayız. Zonguldak’ın sorunlarına vakıf, çözüm yollarını biliyoruz. Hizmet ve yatırımların milletvekili olarak değil, milletin vekili olarak getirebileceğimizi de düşünüyoruz. Bunun da daha çok çalışmayla, pes etmeden mücadele etmekle ve istemeyi bilmekle mümkün olacağını öngörüyoruz. Tüm bunlar için var güzümüzle mücadelede edeceğiz’’ dedi.

mn-1

  ‘’Her görevin bir vebali var’’

    Talip olduğu sorumluluğun vebali olduğunu da vurgulayan Osman Sav,  ‘’Önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partimizin yetkili makamlarının da böyle düşünmesi halinde aday, halkımızın da aynı düşüncede olması durumunda ise milletin vekili olma sorumluluğu bize verilecektir. Her görevin bir vebali var. Cumhurbaşkanımız dış güçlerin saldırısına, iç güçlerin oyununa karşı dururken, hizmet getirmek ve teşkilatları bir arada tutmaya çalışırken hiç kimsenin kişisel hesap yapma lüksü olmamalıdır. Mesele memleketse bizler teferruatız. Kişisel hırs ve egolar davanın ve hatta ülke menfaatlerinin önüne geçerse bunun adı ihanet olur. Bunları bilerek, hizmet üretmek, eser bırakmak ve dua almak için bu sorumluluğu almak istiyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

   Sağduyu çağrısı

  Adayların netleşmesinin ardından ise başta Ak Parti olmak üzere tüm Cumhur İttifakı’nın adaylarına da sağduyulu olması gerektiğine dikkat çeken Osman Sav, ‘’Daha önce de söylediğim gibi Zonguldak için kimler daha faydalı olacaksa İnşallah onlar milletvekili olur.  Ayrıca kişisel hırs, ego ve menfaatlerin, bir kenara bırakılarak, ülke ve bölge menfaatleri için birlik ve beraberliğin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacağı sürece giriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

  Zonguldak’a ivme kazandıracak projeler

  Sav,  aday ve milletvekili seçilmesi halinde ise yürüteceği çalışmalar ve hayata geçirmek istediği projeleri de açıkladı. İstihdam sağlayacak yatırımların yanı sıra Zonguldak’a ivme kazandıracak çalışmalara da imza atmak istediklerini kaydeden Sav, şöyle devam etti:

  ‘Zonguldak, Bartın ve Karabük’e hitap eden, bölgenin göz bebeği Zonguldak Havalimanı’ndan Doğu Karadeniz ve Akdeniz’e direkt seferleri için bir süredir yürüttüğümüz çalışmaların sonuna yaklaştık. Bu proje ile Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün Türkiye’nin binlerce kilometre uzaklığındaki illerine düzenlenecek direkt uçuşlarla mesafeler kısalacak, zamandan da tasarruf edilecektir. Aynı zaman da hem bölge ekonomisine hem de bölge turizmine önemli katkı sunulacaktır. Ayrıca bölgenin lojistik üs olabilmesi için yaptığımız ciddi girişimlerde önemli bir mesafe aldık. En yakın zamanda bu çalışmada tamamlanacaktır. Bu projemiz ile Avrupa’da yaşayan bölge insanın aldığı uçak biletlerinin ucuzlamasına da vesile olacağız. Havaalanı terminali ile ilgili serzenişleri de yakından takip ediyoruz, bu sorunun çözümünde de öncülük edeceğiz. Doğal gaz çalışmasının son sürat ilerlediği Filyos’ta Endüstri Bölgesi projesinin de hızlı bir şekilde yol alması için elimizden geleni yapacağız.’’

 Devrek ve Gökçebey’e istihdam

  Devrek, Gökçebey ve Çaycuma için ise istihdamı arttıracak çalışmalar yapacaklarını anlatan Sav, ‘’Devrek ve Gökçebey için de hem istihdam hem ekonomiye katkı verecek projelerin hazırlanması gerektiğini görüyoruz, bu konu öncelikli çalışmalarımız arasında yer alıyor’’ dedi.

Araç Kasko Değeri Neye Göre Belirlenir? Araç Kasko Değeri Neye Göre Belirlenir?

    Ereğli, Kozlu ve Kilimli projeleri

  Sav, Ereğli, Kozlu ve Kilimli için yapılacak öncelikli çalışmalar hakkında ise, ‘’Kdz. Ereğli’nin tersane sorununun çözümü, bölgeye istihdam ve ekonomi katkısı için düşündüğümüz bir çalışma var. Kozlu ve Kilimli ilçelerinin konut probleminin çözülmesi için de hazırlığımız var. Ayrıca Kilimli’de özel kömür işletmecilerinin de sorunlarının çözümü için de önemli adımlarımız olacaktır’’ şeklinde konuştu.

  Tarıma ve turizme destek

  Bölge tarımı ve turizmi için de önemli çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Osman Sav, ‘’Tarım ile ilgili seferberlik ilan edip, üreticilerin bilinçli üretim yapmalarını destekleyecek ve ürünlerin de elinde kalmamasını sağlayacak bir çalışma içerisindeyiz. Turizmde hem doğa ve hem tarihi değerlerimizin daha ön plana çıkması için, Filyos kalesi, Cehennem Ağzı mağaraları, Porsuk ağacı gibi bölgemizin değerlerine sahip çıkacağız ve sadece Zonguldak’ı değil Bartın ve Karabük ile birlikte koordineli bir şekilde Batı Karadeniz’in tamamını turizm açısından cazip hale getirmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.