Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, TTK’nın kapatılması ve özelleştirilmesinin meclis gündemine geleceğini açıkladı.

Zonguldak Yasta: Nadir Püren’in Ölümü Sevenlerini Derinden Üzdü Zonguldak Yasta: Nadir Püren’in Ölümü Sevenlerini Derinden Üzdü

Başkan Zaimoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“19 tane kit kapatılması. Şirket dönüştürülmesi yasa tasarısı geliyor. Zonguldak açısından TTK boyutu. Konunun bakımından detaylarını bilmediğimizden dolayı bir beyanda bulunamam. 19 isim geçen TTK alakalı bazı çekincelerimiz var. Bu kir reform adı altında meclis gündemine geliyor. TTK yüzde yüz ilgilendiriyor. TTK kapatılması özelleştirilmesi kesinleşiyor. İki yetki geliyor. Özelleştirilmesi kapanması demek özlük haklarında kayıplar demek. TTK yönetimi değişiyor. Zonguldak’ta herşey değişiyor. Tamamen kasaba haline getirilecek. Genel Başkan Yardımcımız Deniz Yavuzyılmaz var. O konunun takipçisi olacağını biliyorum. Yerel siyasi parti temsilcimiz sivil toplum kuruluşları nelerin yaşandığını gün rakip ediyor. Şuanda takip ediyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikasını konuyu takip etmelerini istiyoruz. Birlik beraberlik içerisinde kuruluşlarla bir Zonguldak bileşenleri oluşturarak TTK’ya sahip çıkmamız gerekiyor. Önümüzdeki hafta büyük bir toplantı yapacağız. TTK’nın fiziki yapılarını kendileri biliyor. Eksilerini artılarını kamuoyuna aydınlatacaklar. Mesele Zonguldak’sa vazgeçilmezimiz olan sahip çıkmamız gerek. Bu işim siyaseti olmaz. Gerçekten sahipsiz bir şehir. Gerçekten sahipsiz şehir. Zonguldakspor durumu gördük”dedi.

Muhabir: Emre Can Bayram