Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL)’de şampiyon olarak ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselme mücadelesi veren temsilcimiz Zonguldak Spor Basket 67, geçtiğimiz hafta zorlu rakibi Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u mağlup ederek rakiplerine kapıyı aralamıştı.

27 maçın 25’ini kazanarak 52 puanla zirvede bulunan Barış Güney ve öğrencilerinin, şampiyonluk hedefi için geride kalan 3 maçın 2’sini kazanması gerekiyordu. Ancak, temsilcimiz adeta müjdeli bir haber aldı.

Potanın Elmasları’nın 30.haftada deplasmanda oynayacağı rakibi TX Boğaziçi, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF)’ye resmi yazı göndererek ligden çekildi. 

ZONGULDAK'TA SÜPER LİG HEYECANI YAŞANIYOR
Yıllar önce Süper Lig'den amatöre kadar düşmenin üzüntüsünü bugün bile atlatamamış olan Zonguldaksporlu taraftarları bugün yeniden Süper Lig heyecanı sardı.

Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Potanın Elmasları'nın son maçlarını Site Kapalı Spor Salonu'nda binlerce insan takip etti.

Taraftarının desteğiyle güçlü rakiplerini mağlup etmeyi başaran Zonguldak Spor Basket 67 ligin bitimine 3 hafta kala önemli bir avantajı eline aldı.

Miraç Balcı'dan yürüyüş tarihi paylaşımı! Miraç Balcı'dan yürüyüş tarihi paylaşımı!

8 MART’TA ŞAMPİYON ZONGULDAK’IN KIZLARI
TX Boğaziçi’nin ligden çekilmesi sonucunda temsilcimiz Zonguldak Spor Basket 67, 8 Mart Cuma günü Urla Belediyesi’ni mağlup etmesi durumunda resmi olarak şampiyonluğunu ilan edecek.

İÇ SAHADA YENİLMEZ
Potanın Elmasları, bu sezon iç sahada çıktığı 14 maçta da mağlubiyet yüzü görmedi.

Öte yandan sert savunmasıyla dikkat çeken Zonguldak Spor Basket 67, filelerinde gördüğü 1549 sayıyla ligin en az sayı yiyen ekibi konumunda. (Çankırıspor Yükseliş ligden çekildiği için yediği sayı az görünüyor.)

ALTIN KIZLAR
Geride kalan 27 haftada sadece 2 mağlubiyet alan ve ligin bitimine 3 hafta kala rakipleri karşısında yakaladığı büyük avantajla şampiyonluğa çok yaklaşan hatta artık şampiyon olarak adlandırılan Zonguldak Spor Basket 67 kafilesi, yıllar sonra Zonguldak'a Süper Lig heyecanı yaşatıyor.

İnanılmaz başarılara imza atan Kırmızı Lacivertliler, yakaladığı başarıyla çoktan Zonguldak tarihine adını altın harflerle, "Altın Kızlar" olarak yazdırmayı başardı.

Zonguldak halkı, kalan 3 haftanın sonunda sezonu şampiyon olarak tamamlayıp Süper Lig'e çıkmayı iple çekiyor.

HABER: Emre Sezer