Zonguldak’ta 15 Temmuz darbe girişiminin 7'nci yılı dolayısıyla Madenci Anıtında tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahim Alan, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, il protokolü, ZBEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, ZBEÜ senato üyeleri, daire başkanları ve fakülte sekreterleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.  Fevkani Köprüsü’den kortej yürüyüşüyle il protokolü ve vatandaşlar ellerinde bayraklarla Madenci Anıtı’nın önüne gelmesiyle başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

4-8

Etkinlikte, Vali Mustafa Tutulmaz,  AK Parti Milletvekili Muammer Avcı ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan günün anlam ve önemine bianen konuşma yaptı.

Ardından Gençlik Spor Bakanlığınca Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan sancak koşusunda getirilen Türk bayrağı, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a teslim edildi. Bayrak teslim törenin ardından koşuda dereceye giren sporculara Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından katılım belgesi verildi.

8-4

Uzm. Dr. Güner, "Tuzun vücut için hayati görevleri var" Uzm. Dr. Güner, "Tuzun vücut için hayati görevleri var"

Program, Grup Derun ve Madenci Korusu’nun konser vermesi, demokrasi nöbeti tutulması ve selaların okunmasıyla sona erdi.