Serinlemek için sulak alan arayan mandalar, çareyi derelerde buldu. Mandaların çamur banyosu yapması, dron ile havadan görüntülendi.

Sıcaklık Uyarısı Yapıldı

Bolu Meteoroloji İl Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının 6-10 derece artacağı yönünde uyarı yapmıştı. Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların saat 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, orman yangınları konusunda dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Mandalar Çamur Banyosu Yapıyor

Termometrelerin 31 dereceyi gösterdiği ve hissedilen sıcaklığın 37 dereceye kadar yükseldiği Bolu'da, serinlemek isteyen vatandaşlar ormanlık alanlara çıktı. Bolu'nun yüksek rakımlı yaylalarından biri olan At Yaylası'nda, sıcaktan bunalan mandalar serinlemek için çamur banyosu yapıyor. Bu anlar dron ile havadan görüntülendi.

Ormanlarda Serinleme

Ormana serinlemek için çıktığını belirten Enes Günaydın, "Şu anda At Yaylası'ndayız. Termometreler 30-31 dereceyi gösteriyor ancak hissedilen sıcaklık 40 dereceye yakın. Hayvanlar gölgelerde otluyor, sıcaktan bunalan mandalar derelere giriyor. Biz de serinlemek için ormanlara çıktık," dedi.

Tarla alev alev yandı! Tarla alev alev yandı!

Bolu Haberleri

Kaynak: İHA