Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Metin Demir Zonguldak'taki TTK ve Milli Emlak'ın elindeki araziler ve Zonguldak'ın sanayicilik faaliyetleri hakkında açıklama yaptı.

Matin Demir" Türkiye Taş Kömürü yönetimi atıl durumdaki arsalar hakkında çok cimri davranmıyor. Biz hangi konuda TTK ile görüştüysek, bazen turizm bazen lojistik ile ilgili görüştüysek yönetim hep önümüzü açtı. Bu işin bir de Milli Emlak tarfı var. TTK ile Milli Emlak arasında yapılması gereken takaslar var. Bu konuda gayet ön açıcı tavırları var. Ne Milli Emlak'a ne de özel sektöre TTK bu konuda bir problem çıkarmıyor. Ama TTK'nın kullandığı arazilerden bizim sanayi maksatlı kullanabileceğimiz alanh yok. Çünkü TTK'nın faaliyetlerini yürüttüğü alanlar hep ormanlık arazidir. Maden sektöründe kullanmak üzere ormanlık alabiliyorsunuz fakat iş bittikten sonra o alanı terk etmek durumunda kalınıyor. Yani sanayi için uygun arazi yok.

Zonguldaklı eğitimcilerden şiddet olaylarına protestolu tepki! Zonguldaklı eğitimcilerden şiddet olaylarına protestolu tepki!

TTK, Zonguldak, Kozlu, Kilimli belediyelerimiz hususunda zorluk çıkarTmıyor. Lauvar alanı ilk gündeme geldiğinde TTK "hemen takası yaparız ve önünüzü açarız" demişti. TTK'nın şu anda da ZTSO ve belediye gibi kurumların önünü kapattığı gibi bir durum söz konusu değil." şeklinde konuştu.