BEUN Tercih Günleri Başladı… BEUN Tercih Günleri Başladı…

Ankara istikametinde yamaçtan kopan dev kaya parçalarının yola düşmesi sonucu temizlik çalışmaları başlatıldı. Ancak dev kaya hala dururken, karayolları ekipleri yolu asfaltlamaya devam ediyor. Zonguldak-Ankara yolunun 10. kilometresinde meydana gelen heyelanda kopan dev kaya parçası hala tehlike yaratıyor.

Whatsapp Image 2024 06 07 At 09.56.14

Zonguldak Ankara Yolunda Tehlike Devam Ediyor! Karayolları Zonguldak'la Dalga Mı Geçiyor (4)

Zonguldaklı Vatandaşlar Tepkili

Yolun halini gören Zonguldaklı bir vatandaş, "Hayati tehlike altında olan Zonguldak vatandaşıyla karayolları dalga mı geçiyor?" diyerek tepkisini dile getirdi. Kayaların her an yola düşüp yaralanma ve ölüme yol açabileceği uyarılarına rağmen, karayolları ekiplerinin kayanın ön tarafında bulunan karayolunu yama yapması tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, öncelikle tehlike yaratan kayanın indirilmesini beklerken, yama çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak Ankara Yolunda Tehlike Devam Ediyor! Karayolları Zonguldak'la Dalga Mı Geçiyor (2)

Zonguldak Ankara-1

Olayın Geçmişi

2024 yılının Ocak ayının 22'sinde akşam saatlerinde, Zonguldak-Ankara karayolunun 10. kilometresinde heyelan meydana geldi. Toprağın yumuşaması sonucu kopan dev kaya parçaları, istinat duvarının üzerinden karayoluna indi. Güzergah üzerinde seyreden 67 ABH 375 plakalı aracın ön kısmına isabet eden taş parçaları, araçta hasara yol açtı. Sürücü, aracından inerek durumu ekiplere haber verdi ve kriko yardımıyla kurtardığı aracını olay yerinden alarak bölgeden ayrıldı.

Zonguldak Ankara Yolunda Tehlike Devam Ediyor! Karayolları Zonguldak'la Dalga Mı Geçiyor (3)-1

Zonguldak Ankara Yolunda Tehlike Devam Ediyor! Karayolları Zonguldak'la Dalga Mı Geçiyor (1)

Ocak ayında meydana gelen bu olayın ardından, karayolunda öncelikli olarak tehlike yaratan kayaların indirilmesi beklenirken, mevcut çalışmaların yetersiz olduğu görüşü hakim.

Zonguldaklı Vatandaşlardan Karayollarına Çağrı

Zonguldak-Ankara yolunu kullanan vatandaşlar, karayolları ekiplerinden öncelikli olarak tehlike arz eden kaya parçalarının indirilmesini talep ediyor. Her an yola düşebilecek bu kayalar, ciddi yaralanma ve ölüm riskini beraberinde getiriyor. Yetkililerin bu konuda acil önlem alması bekleniyor.

Zonguldak Ankara Yolunda Tehlike Devam Ediyor! Karayolları Zonguldak'la Dalga Mı Geçiyor (2)

Muhabir: İbrahim Yıldız