2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Törene Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğurlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsim Erdem ve eşi Hande Erdem, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer, Vali Yardımcısı Mehmet Türk ve il protokolü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Senato üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören Kortej Yürüyüşü ile Başladı

Tören, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, rektör yardımcıları, senato üyeleri, genel sekreter, öğretim elemanları ve daire başkanlarının kortej yürüyüşü ve ardından öğrencilerin tören alanına gelmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından ZBEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması’nda birincilik ödülü alan marşı seslendirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Mesajı Okundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, programa katılamaması nedeniyle gönderdiği mesajında, ZBEÜ yönetimini, mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, öğrencilere mezuniyet sonrası yaşamlarında sağlık ve mutluluk diledi.

Rektör Özölçer'den Duygusal Konuşma

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, mezuniyet açılış konuşmasında Filistin’de yaşanan zulmü kınayarak, dünyanın bu katliamlar karşısında sessiz kalışını eleştirdi. Ayrıca, bu yıl içinde vefat eden dört öğrenci ve iki idari personeli anarak ailelerine başsağlığı diledi. Özölçer, ZBEÜ'nün 100. yılında mezuniyet törenini gerçekleştirmekten büyük gurur duyduklarını belirterek, üniversitenin akademik, kültürel, sportif ve sanatsal anlamda elde ettiği başarıları vurguladı. Özölçer, tüm akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür ederek, mezunların gelecek yaşamlarında sağlık, huzur ve başarı diledi.

Vali Hacıbektaşoğlu'ndan Kutlama ve Teşekkür

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, mezuniyet törenine katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ZBEÜ yönetimine, akademisyenlere, mezun öğrencilere ve ailelerine saygılarını iletti. Zonguldak'ın emeğin ve onurun timsali bir şehir olduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, ZBEÜ'nün de bu şehre yakışır şekilde büyük gelişmeler katettiğini söyledi. Mezun öğrencilere hitaben, bugünün bir son olmayıp asıl yolculuğun başlangıcı olduğunu belirtti ve öğrencilerin her zaman Zonguldak’ta bir kapıları olduğunu vurguladı.

Dereceye Giren Öğrencilerin Ödüllendirilmesi

ZBEÜ birincisi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Gülümser Kahveci, ZBEÜ ikincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Firdevs Sarı ve ZBEÜ üçüncüsü İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Sibel Memiş sahneye davet edilerek başarı belgeleri ve diplomaları takdim edildi. Üniversite birincisi Gülümser Kahveci’nin adı geleneksel törenle kütüğe çakıldı. Ardından tüm fakülte ve meslek yüksekokullarının dereceye giren öğrencileri sahneye davet edilerek kendilerine başarı belgeleri sunuldu.

Mezuniyet Yemini ve Kep Atma

Tören, tüm öğrencilerin mezuniyet yemini ederek toplu kep atma töreniyle son buldu. Mezuniyet kutlamaları, 7 Haziran’da Çaycuma ve Devrek kampüslerinde, 10 Haziran’da Alaplı Kampüsü’nde ve 11 Haziran’da Kdz. Ereğli Doruk ve Kepez kampüslerinde devam edecek.

Fındık hasadı ne zaman başlayacak? Fındık işçilerinin yevmiyesi ne kadar? Fındık hasadı ne zaman başlayacak? Fındık işçilerinin yevmiyesi ne kadar?

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal