Zonguldak Bakkallar Tekel Bayileri ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Kadir Habiboğlu'nun Zonguldak'ta yerel bir markette domates fiyatını 75 TL olduğunu görünce çok şaşırdığını ve 100 TL’ye geçeceğini söylemesi üzerine gözler marketlere döndü.

Şaşkınlığın ardından hangi market olduğu ve normal mi yoksa farklı bir özelliği bulunan domatesten mi bahsedildiği merak konusu oldu. 

"75 LİRAYA DOMATES OLUR MU?"

Kendi iş yeri için alış veriş yaptığı markette 74,90 liraya domates gördüğünü ifade eden Başkan Habiboğlu, “Bir markete dükkanıma alışveriş yapmaya girdim. 74,90 liraya kendi gözlerimle domates fiyatı gördüm. Burası Türkiye... 75 liraya domatesi görünce Allahım dedim yanlış mı görüyorum! Gözlerime inanamadım. Göz ufaladım baktım 75 TL’ye domates" diyerek şaşkınlığını ifade ettiğini belirtti. 

"DOMATES 100 LİRAYI GEÇECEK"

Zonguldak Bakkallar Tekel Bayileri ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, ayrıca sebze reyonundaki görevliye tepkisini söylemesinin ardından "Domates 100 TL’yi geçecek” diyerek daha da pahalılaşacağını belirttiler. Başkan Habiboğlu, ayrıca domatesin bilinendan hiç bir farkının olmadığını ifade ederek yapılanın büyük bir yanlış oluğunu vurguladı. 

TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN İLGİLENMİYOR?

Fahiş fiyatlarla mücadale konusunda açıklamas yapılmasına rağmen Zonguldak Ticaret Müdürlüğü, fiyatlara karışamayacaklarını ifade etti. 

Zonguldaklı sanatçı yoğun bakıma alındı! Zonguldaklı sanatçı yoğun bakıma alındı!

Serbest piyasa olduğunu, fiyatlara karışamayacaklarını belirten Zonguldak Ticaret Müdürlüğü, sadece raf ile kasa arasındaki fiyat farklılığına müdahale edebileceklerini açıkladı.