17 Mart'ta Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL)'de şampiyonluğunu ilan ederek ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Kırmızı Lacivertliler, ekonomik zorluklarla boğuşuyor.

Kent, Zonguldakspor’un düşmesinden 35 yıl sonra, 2022 yılı içerisinde kurulan Zonguldak Spor Basket 67 kadın basketbol takımıyla sadece 2 sene içerisinde Süper Lig’de mücadele etme çansını elde etti.

Alaplı Belediyespor satılmıyor! Alaplı Belediyespor satılmıyor!

Ancak, 2024-2025 sezonunda ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Kırmızı Lacivertliler, ligin başlamasına kısa bir süre kala hala sponsor bulamadı.

Zonguldak Spor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, bütçe çalışmaları için 24 saat içerisinde Zonguldak-Ankara ve İstanbul arasında adeta mekik dokudu.

DESTEK BULAMAYAN ZONGULDAK SPOR BASKET 67 İÇİN SÜRE DARALIYOR
2024-2025 sezonunda 14 takımın mücadele edeceği ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 4 takım düşecek.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren takımlar, gelecek sezonun kadrosunu çoktan oluşturmu vaziyette.

Temsilcimiz Zonguldak Spor Basket 67'nin durumu ise maddi durum yetersizliğiyle boğuşuyor.

"BU TAKIMA SAHİP ÇIKMAZSANIZ YAZIKLAR OLSUN"
Zonguldak Spor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, "24 saat içinde İstanbul -Zonguldak -Ankara -Zonguldak ve İstanbul dönüş ..Görüşmeler mücadele devam. Pes etmek yok. 

Zonguldak Kömürspor hakkı yenerek  kümeye düşürüldü. 

Zonguldakspor Basketbol rekorlar alt üst edip süper lige şampiyon olarak çıktı..35 sene sonra süper ligdeyiz. TRT canlı yayın verecek maçları bu sezon. Bu saatten sonrada bu takıma sahip çıkmazsanız Yazıklar Olsun." dedi.

HABER: Emre Sezer

Editör: Emre Sürücü