Zonguldak’ta iş insanı Murat Uzun ve Fatih Furtun, girişimleri sonucunda Türkiye’nin ilk ‘Hydrocharging Meltblown Kumaş’ üretim hattını da içerisinde barındıran  FMG Filtre Plastik A.Ş ve FUZ Makine A.Ş Teknoloji ve İnovasyon Atölyesinin bugün Hayat Mahallesin’de törenle açıldı.

C3359977 D09A 46D2 931B 2Dee29E9F519

Açılış törenine, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Jandarma Komutanı Kdb. Alb. Cezmi Yalınkılıç, Sanayi ve Teknoloji eski bakanı Mustafa Varank, AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, iş insanı Ali Uzun, FMG Filtre Plastik A.Ş Fabrikası sahibi Fatih Furtun, Murat Uzun ve davetliler katıldı.

D2C7Bc28 09Da 4B94 9D43 482A94084F76

Açılış töreni öncesinde Kazak müzik grubu tarafından müzik dinletisi verildi.

Zonguldak'ta Bugün Vefat Edenler: Merhum Ali Şeker ve Zabit Koçaklı Zonguldak'ta Bugün Vefat Edenler: Merhum Ali Şeker ve Zabit Koçaklı

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Fcb89Fbb 3C34 407A A46C 4F21526D86C3

Önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Başkanı Mustafa Varank, “Buradaki iki arkadaşımız bu işin nasıl yapabilmesi gerektiğini hangi katkıları sağlarsak bize ne neticeler alabileceğimizi gösterdi. Onların sayesinde bir çok fanın kurtarılmasına sebep oldular. Yurt dışında ihraç edilen fitreyi artık burada ihracat edecekler. Bu arkadaşlarımız önümüzdeki dönemde neler yapabiliriz oksijenli yaşam destek ünitelerinden Türkiye’nin ihtiyaç duyacağı süt sağma makinelerine kadar odaklandılar. Önümüzdeki dönemde yine türkiyenin gündeminde dünyanın gündeminde olacak ürünler üretecekler. Üretmek istiyorsanız üretim tesisi kurmak istiyorsanız asıl emekçilere vermek zorundasınız. Emekçilerin yoksa hiç bireyi başarmak mümkün olmaz. Emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz Zonguldak’ın potansiyelinin farkındayız. Bunun gibi üretim tesislerini kazandırmak için yatırımcılara destek olmaya çalışırken çok önemli altyapılarını Zonguldak’a kazandırmak için gayretler gösterdik. Bugün geldiğimiz noktada hükümetimiz gerekli adımları atarak Filyos limanında kurduğumuz limanlarla cari açık verdiğimiz dönemlerde Zonguldak en önemli şehirler arasına geldi. Filyos limanında 1500 kişi çalışıyor. İnşallah buradaki istihdamı arttıracağız. Zonguldak’ın geleceğinin çok farklı olacağını görüyorum. Siyaset çözüm üretmek için yapılır”dedi.

Bfa613B1 9C38 47Be Abef 14222A1Ea27E

Ardından okunan duaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

Emrecan Bayram

Editör: Emre Bayram