Zonguldak’ta bir hastanede bazı personellerin bakıma muhtaç hastalar üzerinden komisyon aldığı iddia edildi.

Bugünden Yarına bu akşam gazeteci Osman Sav Kanal Z'ye konuk olacak... Bugünden Yarına bu akşam gazeteci Osman Sav Kanal Z'ye konuk olacak...

Zonguldak’ta bir hastanede çalışan 3 temizlik personelinin bakım gereken hastalar ile iletişime geçerek anlaşmalı olduğu hasta bakıcılara yönlendirdiği iddia edildi.

Z.C’nin iddiasına göre temizlik personelleri, bakıma muhtaç hastalar ile görüşerek fiyatta anlaşıyor sonrasında anlaşmalı olduğu hasta bakıcılara yönlendirip komisyon ücreti alıyor.

“Devlet içerisinde şirketleşmişler”

Z.C, “Taşeron olarak işe başlayan sonrasında kadroluya geçen 3 temizlik personeli hastane içerisinde adeta şirket kurmuşlar. Ne zaman ve saat kaçta hastaneye kimin yatıp kalktıklarını bildikleri için önceden hasta yakınlarıyla görüşme yaparak anlaşıyorlar. Hasta veya hasta yakınları ile anlaşan personeller, bakıcı parasının bir kısmını komisyon olarak almak şartıyla anlaşmalı oldukları hasta bakıcılara yönlendiriyorlar. Bu durumu kabul etmeyenler işsiz kalıyor” ifadelerini kullandı.

“Şikayette bulundum ancak hiçbir şey olmadı”

Ayrıca durumu Sağlık Bakanlığına da aktardığını belirten Z.C, “2 ay önce durumu Sağlık Bakanlığına bildirdim. Geri dönüş yapıp bilgileri istediklerinde de tamamıyla paylaştım ancak olumlu ya da olumsuz herhangi bir gelişme yaşanmadı. Birçok hasta bakıcı işsiz kaldı. Bu olayın soruşturulması gerekiyor” dedi.

Emre Sezer