Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği asrın felaketi, bir yıl sonra Zonguldak'ta anma töreniyle hatırlandı.

Madenci Zonguldak Adıyaman Şanlıurfa Hatay Kahramanmaraş Kilis Diyarbakır Adana Osmaniye (1)

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait müessese müdürlüklerinde görevli işçiler, maden ocağı önünde bir araya geldi. 08.30-16.30 vardiyasındaki işçiler, Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesiyle depremde hayatını kaybedenleri andı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri ile TTK yöneticilerinin katıldığı anma programında, maden işçileri bir yıl önceki deprem felaketinde hayatını kaybedenler için dua etti.

Madenci Zonguldak Adıyaman Şanlıurfa Hatay Kahramanmaraş Kilis Diyarbakır Adana Osmaniye (4)

43 yaşındaki maden işçisi Hasan Dernek, deprem sonrası bölgeye gönderildiklerini ve kurtarma çalışmalarına aktif olarak katıldıklarını belirterek, "Kahramanmaraş’ta çalıştık. Aradan bir yıl geçti. Ölenlere rahmet versin. Geride kalanlara güç kuvvet versin. Devletimizin, milletimizin bir daha başına getirmesin. Enkazdan bir canlı çıkarttık. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Olan imkanları kullandık. Devletimize zeval vermesin. Herkes elinden geleni yaptık. Büyük bir felaketti. Göçmüş bir vatandaşı iki saat süren çalışmayla enkazın altından kurtardık" ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan’dan Tahsin Erdem’e ziyaret! Tanju Özcan’dan Tahsin Erdem’e ziyaret!

Yapılan duaların ardından madenciler, işlerine devam etmek üzere yer altına indi.

Madenci Zonguldak Adıyaman Şanlıurfa Hatay Kahramanmaraş Kilis Diyarbakır Adana Osmaniye (6)

İHA

Zonguldak Haberleri