Devrek ilçesinde gerçekleşen olayda müzikhol işletmecisi Tolga Korkmaz, başka bir müzikholün işletmecisi Muhammet B. ve diğer şüphelilerle yaşanan bir tartışma sonucunda hayatını kaybetmişti.

Eski başkan Bozkurt’a tepkiler bitmiyor! Eski başkan Bozkurt’a tepkiler bitmiyor!

Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Muhammet B., babası Zihni B., Levent A. ve Ahmet K. hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, öldürme suçuna iştirak ve suça yardım etme suçlarından hapis cezası talep edilen iddianame kabul edildi. Ancak, mahkeme kararında iki sanık tahliye edildi. Ahmet K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Muhammet B.'nin ve Levent A.'nın tahliye edilme gerekçeleri henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Aw160749 04 (1)

İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Muhammet B., Korkmaz'dan içki alacağı için işyerine gittiğini ve aralarında başlayan tartışmanın büyüdüğünü söyledi.

Tutuklu sanık, “İşyerime gel paranı vereceğim deyince gittik. Gittiğimizde kalabalık vardı. Bana ‘sen kimsin beni para için arıyorsun’ diye üzerime yürüdü” dedi.
Muhammet B., çıkan kavgada silah sesi duyduğunu panikle aracından tüfeği alarak kalabalığın olduğu tarafa tek el ateş ettiğini söyledi. Sanık, yaşadıklarından dolayı pişman olduğunu, kimseyi öldürme veya yaralama niyetinin olmadığını söyledi.
Tutuksuz sanıklardan Ahmet K. SEGBİS ile duruşmaya katılarak suçlamaları kabul etmedi.
Tutuklu sanıklardan Zihni B. kavga esnasında yere düşünce karşı tarafın kendisine saldırdığını, oğlu Muhammet B.’nin ise kendisini kurtardığını söyledi.
Sanıklardan Levent A. da kendisini korumak için kimseyi hedef almadan ateş ettiğini söyledi.
Öldürülen Tolga Korkmaz’ın annesi R.K. da oğlunun öldürülmesinde her şeyin planlı olduğunu öne sürerek şöyle dedi:
“Ben her şeyin planlı olduğunu düşünüyorum. Benim oğlumu 8 kasa içki için mi öldürdüler, niye öldürdüler oğlumu? Bedelini kim ödeyecek” diye ağladı.

A W160749 01

Zonguldak'ta müzikhol işletmecisi Tolga Korkmaz'ın öldürüldüğü cinayette mahkeme heyeti, sanıklardan Zihni B. ve Levent A.'nın tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak suçlarının niteliğinde değişiklik ihtimalini değerlendirdi. Bu sebeple Zihni B. ve Levent A.'nın tahliye edilmelerine karar verdi. Ancak, tutuklu sanık Muhammet B.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme, olay gününe ait güvenlik kameraları kayıtlarının bir bilirkişi tarafından incelenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

İHA

Zonguldak Haberleri