Zonguldak'ta Bugün Vefat Edenler: Merhum Ali Şeker ve Zabit Koçaklı Zonguldak'ta Bugün Vefat Edenler: Merhum Ali Şeker ve Zabit Koçaklı

Şehit Recep Turan Ortaokulu tarafından organize edilen yarışmada, matematik dersine yönelik farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı

Alaplı’da ortaokulların 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı Süper Beyinler Bilgi Yarışması'na, ilçedeki 11 okuldan toplam 66 öğrenci katıldı. İlk etap sınavları 4 Haziran 2024 Salı günü yapılırken, bireysel dereceler o gün belli oldu. Final etabı ise 6 Haziran 2024 Perşembe günü Alaplı Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Öğrenciler altın soru etabında ter döktü.

A W221943 06

Dereceye Giren Okullar

Bilgi yarışmasının 6. sınıflar kategorisinde Merkez Ortaokulu birinci olurken, Kasımlı Ortaokulu ikinci ve Şehit Recep Turan Ortaokulu üçüncü oldu. 7. sınıflar kategorisinde ise Atatürk Ortaokulu birinci, Şehit Recep Turan Ortaokulu ikinci ve Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu üçüncü sırada yer aldı.

A W221943 05

Matematik Seferberliği Devam Ediyor

"Eğitimde Matematik Seferberliği" kapsamında düzenlenen bu etkinlik, öğrencilere matematik sevgisi aşılamayı ve onların analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

A W221943 04

Şehit Recep Turan Ortaokulu Müdürü Atalay Karakırık yaptığı açıklamada; “Eğitimde Matematik Seferberliği kapsamında bu yıl ilçemizde ikincisi gerçekleştirdiğimiz Süper Beyinler Bilgi Yarışmasında gözümüzde hepiniz bu yarışmanın galibi ve kazananısınız. 4 Haziran 2024 günü 1. Etabını okulumuzda gerçekleştirdiğimiz yarışmanın final etabını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Okulumuz ulusal ve uluslararası bir çok yarışmaya katılmakta, ilçemizi özellikle matematik, akıl ve zeka oyunları alanlarında başarıyla temsil etmektedir. Okumuz bu tecrübesinden yola çıkarak ilçemizdeki diğer eğitim kurumları arasında işbirliği sağlamak, matematiği öğrencilerinize sevdirmek, öğrencilerimize farklı bakış açılarını bir araya getirerek kullanabilme becerileri kazandırmak maksadıyla bu yarışmayı düzenledik.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise konuşmasında; “Bu tarz etkinlikler ve bilgi yarışmaları öğrencilerin liselere geçiş sınavı olan LGS’ye hazırlanmalarında daha etkin bir rol oynamaktadır. Öğrencilerin matematiğe olan korkularını yendiklerini ve matematiği daha zevkli hale getirmektedir. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ilçe kaymakamımıza, il müdürümüze, idarecilere, öğretmenlere ve okul müdürümüze çok teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: İHA