Türkiye genelinde, Emniyet, Jandarma, Sağlık, İtfaiye, Orman ve AFAD gibi acil yardım hizmetlerini içeren birimlere destek veren 112 Acil Çağrı Merkezi, acil durumlarda vatandaşlara 7/24 hizmet sunmaktadır.

ACİL OLMAYAN ARAMALARIN HAYATİ ÖDEMDEKİ UYARISI

Çağrı Merkezi yetkilileri, acil olmayan aramaların, asılsız ihbarlar, fatura sorma, elektrik, su, doğalgaz gibi konularla ilgili sorular, sürekli sessiz çağrılar ve argolu konuşmalar gibi gereksiz aramaların, meşguliyete sebep olabileceğini ve gerçek ihtiyaç sahiplerine engel olabileceğini vurgulamaktadır. 2023 yılında gerçekleşen 536.995 çağrı içerisinde bu tarz aramalar için 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na istinaden 29 kişiye 36.250 TL idari para cezası uygulanmıştır.

122'Yi Gereksiz Meşgul Edene Büyük Ceza! (2)

ASILSIZ İHBAR VE GEREKSİZ ARAMA YAPANLARA CEZAİ İŞLEM

2023 yılında çağrı merkezini gereksiz yere meşgul eden kişilere yönelik olarak 1.980,00 TL idari para cezası uygulanacağı bildirilmektedir.

112'NİN BİLİNİRLİĞİ ARTIRMAK İÇİN TANITIM FAALİYETLERİ

112 Acil Çağrı Merkezi'nin bilinirliğini artırmak ve acil olmayan aramaları azaltmak amacıyla il genelinde okullarda ve alışveriş merkezlerinde tanıtım faaliyetleri düzenlenmiştir. 2023 yılında 24 okul ve 2 Kur’an kursunda toplam 1632 öğrenci ve 98 öğretmene ulaşılmıştır.

ENGELSİZ 122 VE DİĞER HİZMETLER

112 Acil Çağrı Merkezi, Engelsiz 112 uygulaması, SMS, E-Call acil araç araması, AFAD Acil uygulaması gibi bir dizi hizmeti de vatandaşlara sunmaktadır.

PERSONEL EĞİTİMLERİ VE TATBİKATLAR

Personelin daha etkili hizmet verebilmesi için çeşitli eğitimler düzenlenmiş; Temel Acil Çağrı Karşılama (TAÇK), Halkla İlişkiler, Mağdur Psikolojisi, Kriz Yönetimi, Etkili İletişim, Diksiyon, İş Sağlığı Güvenliği ve İlk Yardım konularında eğitimler verilmiştir. Ayrıca yangın ve deprem tatbikatları da düzenlenmiştir.

122'Yi Gereksiz Meşgul Edene Büyük Ceza! (1)-1

DEPREMLERE MÜDAHALE VE YARDIM ÇABALARI

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde artan çağrı yoğunluğunu azaltmak amacıyla destek verilmiş, aşırı yağışlardan ve fırtınadan etkilenen vatandaşlara yardım ulaştırılması için çaba gösterilmiştir.

Gazipaşa’da eğlenceli anlar! Gazipaşa’da eğlenceli anlar!

Gerçek ihtiyaç sahiplerine engel olunmaması adına sadece acil durumlarda 112'nin aranması rica edilmektedir.

HABER MERKEZİ