İngiltere modeline benzer bir yöntemin uygulanacağı teklife göre, sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi için öncelik verilecek. 

Sahiplendirme Süreci ve Uyutma Yöntemi

Her belediye, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek. Ancak 30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak. Uyutma yöntemi, "merhamet koşulları içinde, acısız, iğne kullanılan bir yöntem olacak" şeklinde planlanıyor.

Çip Takılacak ve Sorumluluk Takip Edilecek

Sahiplenilen hayvanlara çip takılacak ve sahiplerinin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği takip edilecek. Bu sayede sokak hayvanlarının kontrol altında tutulması ve sahiplerin sorumluluklarının denetlenmesi hedefleniyor.

Toplanan Yeni Köpeklerle Süreç Devam Edecek

Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanan yeni köpekler gelecek ve süreç aynı şekilde devam edecek. Bu yöntemin, sokak hayvanlarının popülasyonundaki artışı kontrol altına almayı amaçladığı belirtiliyor.

Bu sıcakların sonu ne olacak? Zonguldak, Bartın ve Karabük'e Doğa Felaketi uyarısı! Bu sıcakların sonu ne olacak? Zonguldak, Bartın ve Karabük'e Doğa Felaketi uyarısı!

Kanun Teklifinin Meclis'e Sunulması Bekleniyor

AK Parti'nin sokak hayvanlarıyla ilgili hazırladığı kanun teklifinin kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Bu teklifin, sokak hayvanlarının refahı ve kontrol altında tutulması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri

Editör: Aybüke Ünal