Ağaca çakılı ayakkabılar, kayıp sahiplerine ulaşsın diye burada bekliyor. İşte bu ilginç gelenek, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

AYAKKABILAR NEDEN AĞACA ASILIYOR?

Amasra ilçesindeki Kaeiçi Mahallesi'nde bulunan bir ağaç, kaybolan ayakkabıların sahiplerine ulaşması için kullanılıyor. Mahalle sakinleri, mahallelerine gelen turistlerden ve diğer insanlardan kayıp ayakkabıları görenlerin bu ağaca bakmasını ve belki de kendi ayakkabılarını bulmalarına yardımcı olmalarını istiyor.

A W127864 01

MAHALLENİN KÖPEĞİ KIRPIK

Köyde yaşayanlar, mahallenin köpeği Kırpık'ın ayakkabı hırsızlığına dikkat çekiyor. Kırpık, mahalle sakinlerinin kapı önlerine bıraktığı ayakkabıları alıp ağaca getiriyor. Ayakkabıların kayıp sahipleri, buradan ayakkabılarını bulabiliyor.

TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

Ağaca çakılı ayakkabılar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Turistler, bu ilginç geleneği öğrenmek için mahalle sakinlerinden hikayeyi dinliyor ve ağacın önünde fotoğraf çekiliyor.

A W127864 04

KÖPEK KIRPIK'IN AYAKKABI MACERASI

Mahalle sakinlerinden Kemal Doğu, köpek Kırpık'ın ayakkabıları nasıl getirdiğini anlatarak, "Kırpık, ayakkabı hastalığı var. Nerde kapı önünde ayakkabı görse alır getirir, burada oynar. Ayakkabıları sahipleri tarafından alınması için ağaca çakıyoruz." diyor.

Bolu ve Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın'a sel ve taşkın uyarısı! Bolu ve Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın'a sel ve taşkın uyarısı!

Amasra'da bu eğlenceli ve yardımlaşma amaçlı gelenek, mahalle halkını bir araya getirirken, turistlerin de ilgisini çekiyor.

İHA