Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, halk otobüsleri firması KOZTAŞ Kooperatifi Yönetim Kurulu'nun 65 yaş üstü ve engellilere yönelik ücretsiz taşımacılığın kaldırılmasına ilişkin kararıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

Dökmeci, KOZTAŞ Yönetim Kurulu'nun kararının aceleyle alındığını belirterek, konuyla ilgili yapılan görüşmelerin ardından vatandaşların ücretsiz ulaşımdan yararlanmaya devam edeceğini açıkladı.

Vatandaşların Ulaşım Hakkı Korunuyor

 Başkan Dökmeci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kararı gereği, 65 yaş üstü ve engellilere tanınan ücretsiz ulaşım hakkının korunacağını vurguladı. Bu hakların, firma tarafından alınacak kararlarla değiştirilemeyeceğini ifade etti.

Firma Yetkililerinin Değerlendirmesi

Başkan Dökmeci, KOZTAŞ Yönetim Kurulu ile yapılan toplantıda, firmanın aceleyle alınan kararı değerlendirdiğini ve kararın tekrar gözden geçirileceğini belirtti. Firma yetkililerinin, yapılan açıklamanın aceleyle olduğunu dile getirdiğini ifade etti.

Zonguldak yeniden ÇEPLENDİ! Zonguldak yeniden ÇEPLENDİ!

Başkan Dökmeci'nin açıklaması:

"KOZTAŞ Yönetim Kuruluyla konu ile ilgili yaptığımız görüşmeler sonucunda; Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleriyle bugüne kadar ücretsiz ulaşımdan yararlanan vatandaşlarımız aynı şartlarla ulaşım hizmetinden yararlanmaya devam edeceklerdir. Zaten; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kararı olduğu için bu haklara kimse müdahale edemez. KOZTAŞ Yönetim Kurulu’yla yaptığımız toplantı da firma yetkilileri yapılan açıklamanın aceleyle olduğunu dile getirdiler”

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri