Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, gazetecilerle birlikte Zonguldak Belediye Başkanlığı görevine seçilen Tahsin Erdem’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Bu arada Akbıyık, Başkan Erdem’e, Zonguldak’ın köklü tarihini anlatan kitap takdim etti.

Whatsapp Image 2024 05 02 At 13.44.15

Zonguldak-Ereğli yolunda kaza! Ekipler orada Zonguldak-Ereğli yolunda kaza! Ekipler orada

“TABLO KÖTÜ”

Başkan Erdem, konuşmasında, şöyle konuştu:

“Bu seçim için “zafer” diye bahsetmediklerine dikkati çekerek, “Zafer düşmana karşı alınır. Zonguldak’ın nüfusu keşke 100 binin altına düşmeseydi. Yaklaşık 3 aylık periyot sürecinde, Zonguldak’ın iki yakasını bir araya getireceğimi söylemiştim. Fakat biraz kaynak biriktirmemiz gerekecek, israfı önleyeceği, tablo kötü, kötü olabilir amma umutlarımız yemyeşil.”

“ASILSIZ HABERLERDE HASSASİYET BEKLİYORUM”

“Zonguldakta basının olmasının yanı sıra halkımızın gerçek bilgileri almasında sizler çok önemli görev addediyorsunuz” diyen Başkan Erdem, şöyle devam etti:

“Asılsız haberlerde hassasiyet bekliyorum. Kimseye ambargo koymuyorum. Gönül ambargosu hariç.... Boş tencere sonucu belirledi. Ben nezaketi hibe olarak yapmıyorum. Bizim belediyecilik anlamında sizlerin her zaman eleştirisine açığım. Şu da bilinmelidir ki Zonguldak’ın ortak akla ihtiyacı olduğu dönemde ben başkan oldum.“

BAŞKAN ERDEM’İN KONIŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Başlan Erdem, mali disiplinin çok önemli olduğunu, önümüzdeki beş yılda mevcut borcu eriteceğini, belediyenin alacaklarının da tahsilatına başladıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

“Dürüst, ilkeli yönetim sağlamalıyız. Vatandaş üstüne düşeni yaptı, şimdi sıra bizde. CHP’li belediyeler cezalandırıldığı takdirde, ülkemiz cezalandırılır. 

Lavuar alanı da endüstriyel mirasımızdır, buranın mutlaka inşaatı devam etmeli. Zonguldak Belediyesi hiçbir zaman hiç bir yatırıma sekte koymaz.

Zonguldakta festival yapacağız, ancak borç paçamızdan akarken zor, yerel düzeyde, yani yerel sanatçılarla yapmayı düşünüyoruz.

Özel halk otobüslerine sağlanan mazot desteği sürdürülebilir değil, kalıcı çözümler arıyoruz, kaldırılması düşünülüyor, destek  haziran ayına kadar sürecek. Çünkü bu destek ekonomik açıdan uzun vadede sürdürülebilir model değil. Biz Zonguldak Belediyesi olarak toplu taşıma hizmetlerimizi daha verimli ve sürdürülebilir şekilde sunabilmek adına kendi halk otobüslerimizi işletmeyi düşünüyoruz. Bu değişiklik, hem belediyemizin kaynaklarını daha etkin kullanmamızı sağlayacak, hem de vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunma imkanı verecektir.”

ZGC Başkanı Akbıyık da gündeme ilişkin görüşlerini dile getirdi. 

Başkan Erdem’in, konuklarına ikramlarda bulunmasının ardından ziyaret sona erdi.

HABER: ORHAN AKYÜZ

Zonguldak Haberleri