Zonguldak'ın İlçesinde Yoğun Yağış Başladı: Aman dikkat! Zonguldak'ın İlçesinde Yoğun Yağış Başladı: Aman dikkat!

Adatepe Köyü, yaklaşık deniz seviyesinden 650 metre yükseklikte bulunan köyün Güneybatısındaki zirve noktası 950 metre yüksekliktedir.

Devrek Çayı'nın batısında kalan köyde , “gevur ambarı “ olarak bilinen , büyük bir kayanın içi oyularak yapılan ve yapıldığı dönemde gözetleme kulesi olarak kullanıldığı düşünülen bir yapı vardır . Adatepe köyünde bulunan nöbetçi gözetleme kulesinin tarihi değeri olduğu düşünülmektedir.. Ayrıca bu köyde eski tarihlerden kalan kale kalıntıları bulunmaktadır.

2019 yılında çıkan haberlere göre ; bu köyde siyanür ile altın ve bakır madeni açma girişimi olmuş ve kamuda tepki görmüştü.

18 Haziran 1962 Zonguldak-Devrek ilçesinin Adatepe Köyü'nde bakır madeni bulundu.

Adatepe Köyü, Bölüklü Yaylasına yaklaşık 12 km , Yedigöller‘e ise 17 km ,Gümeli Yaylasına 20 km , Devrek'e 24 km mesafededir.

Adatepe ismi köyün coğrafi konumu ile verilmiş ismidir. Her ne kadar ada dendiği zaman denizde kara parçası akla gelse de ; Tapu kadastroda ada; dört tarafı cadde, meydan, demiryolu, sokak, akarsu gibi yapay ve doğal engellerle çevrilmiş parseller topluluğuna verilen isimdir.

Adatepe Köyü’de böyle bir coğrafyanın içindedir.

KAYNAK ( Hayati Yılmaz, Zonguldak Tarih )

Bir şunu diyen bir yazı 'Zonguldak Köyleri Devrek Adatepe Köyü' görseli olabilir

Editör: İrem Karagöz